Anastasia nu met € 10,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Met deze handige tips heb je áltijd een geordend en opgeruimd huis

Vind jij het maar lastig om je huis netjes te houden? Dat snappen we best. Maar met déze handige tips, gaat het je sowieso lukken om een opgeruimd huis te krijgen én te houden.

Het is ook niet gemakkelijk om het huis netjes te houden. Kinderen die overal rommel achterlaten en een volle agenda helpen niet mee. Maar vanaf nu is die rondslingerende prularia verleden tijd.

Advertentie

De 1-minuut regel
Een handige tip voor wanneer je weinig tijd heb. Hanteer de ‘1-minuut regel’, waarmee je in slechts 1 minuutje tijd al een verschil kan maken. Hoe dan? Bijvoorbeeld door het ophangen van die rondslingerende jassen en het opbergen van uitgeschopte schoenen. Zo oogt je huis direct een stukje netter.

Feestje in een opgeruimd huis
Er is haast niets wat een grotere drijfveer is om schoon te maken, dan gasten over de vloer krijgen. Beeld je dus voor het opruimen in dat je die avond vrienden op bezoek krijgt. Dan zul je al snel merken dat je meer zin krijgt om je huis aan kant te maken.

Verzamel electronica
Een grote doorn in het oog is toch wel rondslingerende electronica. Kabels die door de kamer slingeren, afstandsbedieningen op plekken waar ze niet horen… Maak dus een plek waar je al deze dingen kunt opbergen. Zo ben je ze nooit meer kwijt, en ziet je huis er direct een stuk netter uit.

Maak een foto
Klinkt gek, maar werkt écht: maak een foto van de ruimte die opgeruimd moet worden. Door er een foto van te maken, kun je gemakkelijker oordelen welke dingen misstaan in de kamer en wat opgeruimd moet gaan worden.

Haakjes voor kleding
Slingert er vaak kleding rond die gedragen is maar nog niet gewassen hoeft? Hang dan haakjes op waar je deze kleding tijdelijk aan kunt ophangen, tot ze wél in de wasmand behoren. Een simpele truc met een groots resultaat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien