Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Opmerkelijk nieuws: inbrekers stelen gouden wc uit paleis

Inbrekers hebben een massief gouden toilet gestolen uit een Brits paleis. De gouden wc is een kunstwerk met een geschatte waarde van ruim een miljoen.

De inbraak werd gedaan in Blenheim Palace, een 18de eeuws paleis ten westen van Londen. Het paleis doet tegenwoordig vooral dienst als museum. De inbrekers waren er snel bij, want het gouden toilet stond er pas 2 dagen. De pot was onderdeel van de tentoonstelling van Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan.

Advertentie

Arrestatie
De politie heeft inmiddels een verdachte opgepakt, maar ze denken dat er meerdere inbrekers waren. Het toilet hebben ze nog niet teruggevonden.

In gebruik
Het toilet stond eerder in een ander museum, namelijk het Guggenheim-museum in New York. Daar mochten bezoekers daadwerkelijk gebruik maken van het toilet. Ook in het Blenheim Palace was het toilet aangesloten op waterleidingen en riolering. Het stelen van het toilet heeft dan ook tot flinke waterschade geleid.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: ANP

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien