Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Brrr: opnieuw een reuzenteek aangetroffen in Nederland

Er is helaas opnieuw een reuzentreek in Nederland aangetroffen. Dit beestje is ongeveer 2 keer zo groot als de normale teek en werd gevonden op een pony in Wageningen.

Het gaat om de tropische hyalommateek. Deze reuzenteek gaat actief op zoek naar mensen en dieren, kan rennen en herkent potentiële slachtoffers op maar liefst 9 meter afstand.

Advertentie

6e reuzenteek
Het is niet de eerste keer dat er een reuzenteek in ons land is gespot. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg liet onlangs nog weten dat er dit jaar al 5 reuzenteken zijn gespot in Nederland. Ze zijn gevonden in zowel de Achterhoek en Drenthe als in de Flevopolder. Dit is dus de 6e reuzenteek in Nederland. Volgens het RIVM zijn de reuzenteken meegekomen met trekvogels uit het Middellands Zeegebied.

Dodelijk virus
Wat zo gevaarlijk is aan deze reuzenteek, is dat ‘ie mogelijk het Krim-Congovirus draagt. Het beestje is een van de voornaamste verspreiders van dit potentieel dodelijke ebola-achtige virus. Check jezelf en elkaar dus grondig op teken na iedere (bos)wandeling.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nature Today, ANP. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien