Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Oud en Nieuw is dit jaar extra bijzonder om déze reden

Het inluiden van een nieuw jaar is uiteraard altijd bijzonder, maar dít jaar vindt, zonder dat de meesten dat weten, een hele speciale en historische gebeurtenis plaats.

Op 31 december 2017 om 23:59 uur, of eigenlijk op 1 januari 2018 om 0:00 uur, is iedere volwassene ter wereld officieel geboren in de 20ste eeuw en ieder minderjarig kind in de 21ste eeuw.

Advertentie

Er zijn dus geen kinderen meer die de jaren 1900-1999 hebben meegemaakt, want iedereen die op 31 december 1999 of daarvoor geboren is, is nu 18 jaar of ouder en daarmee dus volwassen.

Daarnaast is de oudste nog levende persoon op aarde momenteel de 117-jarige Japanse dame Nabi Tajima. Zij werd geboren op 4 augustus 1900. Dat betekent dat er niemand meer in leven is die in de 19e eeuw is geboren.

Toch wel even bijzonder om bij stil te staan.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro. Beeld: iStock.

 

Koen Wauters: “De geboorte van mijn dochter was absurd en fantastisch”

Koen Wauters - libelle

Premium

Koen Wauters (52) vormt met zijn broer Kris de Vlaamse band Clouseau. Onlangs verscheen hun album Tweesprong, waarmee ze door België en Nederland toeren. Koen heeft een dochter en een zoon: Zita (15) en Nono (13).

Waarom moeten we naar jullie Tweesprong komen?
“Omdat het lang geleden is dat je bent geweest, denk ik. En we zijn nog altijd die sympathieke Belgen dus dat kan alleen maar een leuke avond opleveren.”

Wat is daarbij de grootste uitdaging?
“De nummers die de mensen niet kennen, zó te brengen dat het publiek er plezier

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien