Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Waarom het hebben van een oudere zus je gelukkiger maakt

Hoewel je je zus vroeger soms wel achter het behang kon plakken, is het hebben van een oudere zus stiekem toch ook heel leuk. Een ander bijkomend voordeel: de kans is groot dat je gelukkiger bent.

Dat blijkt uit een onderzoek dat recent is verschenen.

Advertentie

Verbindende factor
Wanneer je tussen de 15 en 17 jaar oud bent, is de kans groot dat je gelukkiger bent met een oudere zus. Daarnaast hebben meisjes met een oudere zus vaak een meer gebalanceerd leven. Volgens de psychologen van het onderzoek heeft dit te maken met dat oudere zussen vaak de verbindende factor zijn in het gezin. Ze willen graag het gezin samenbrengen en houden. Daarnaast zorgt een oudere zus er vaak voor dat andere gezinsleden hun emoties eerder uiten, wat ook weer voor verbinding zorgt. Ook zou je optimistischer en gelukkiger zijn door je oudere zus.

Scheiding
“Het uiten van je emoties is essentieel voor je mentale gezondheid, en het hebben van zussen helpt je daarbij,” laat Tony Cassidy van de Universiteit van Ulster weten. Broers daarentegen zouden juist voor het tegenovergestelde effect zorgen. Ook wanneer je ouders gaan scheiden, kun je veel aan je oudere zus hebben. Kinderen van ouders die gingen scheiden maar die wel een oudere zus hadden, scoorden hoger op gelukkig zijn dan kinderen die geen oudere zus hadden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Bedrock. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien