Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Papegaai, flamingo of kameel adopteren? Het kan bij deze dierentuin

Altijd al een flamingo of kameel gewild? Dan is het wellicht een optie om er een te adopteren. Daarmee help je dierentuinen die het erg zwaar hebben door corona. 

Kasteelpark Born in Limburg is een van de vele dierenparken in Nederland dat in knel zit vanwege het coronavirus. Ze moesten dit jaar maar liefst twaalf weken hun deuren sluiten, waardoor ze geen inkomen hadden.

Advertentie

Adoptiedieren

Maar er werden in die tijd wel kosten gemaakt. De dieren moeten natuurlijk gewoon eten en het personeel moet gewoon betaald worden. Om toch wat inkomsten te generen, kwamen ze met een ludieke actie: adoptiedieren. Mensen kiezen een dier en betalen hier wat geld voor, zodat er goed voor het beestje gezorgd kan worden. Met deze donaties krijgt het dierenpark namelijk toch inkomsten en kan het voedsel blijven kopen voor de dieren.

Naam bij verblijf

Inmiddels hebben al 1700 mensen een dier geadopteerd. De prijzen lopen per dier uiteen: voor 25 euro heb je je eigen cavia, kip, eekhoorn of wandelende tak. Je krijgt dan een oorkonde met de afbeelding van het adoptiedier. Voor een steenuil of geit moet je zo’n 50 euro per jaar neerleggen en voor een papegaai of flamingo is dit 100 euro. Vanaf 100 euro krijg je een jaarkaart voor het park en vanaf 200 euro wordt je naam zelfs vermeld bij het verblijf van het dier. De adoptie van een kameel is het duurst: 600 euro per jaar.

Overplaatsen

Waar wat gebeurt er eigenlijk met de dieren als een dierenpark failliet gaat? Dan worden ze overgeplaatst. De dieren zijn namelijk eigendom van EAZA, dit is een Europese dierentuinenorganisatie. Zij vangen de dieren op en zorgen dat ze op een andere, goede plek terechtkomen.

Schattiger wordt het niet: dit zijn de leukste babydieren óóit:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: EditieNL, Hart van Nederland. Beeld: iStock

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien