Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Slim! Rotterdamse parkbezoekers houden afstand met deze handige truc

Ondanks de coronamaatregelen, stroomden de stranden en parken vol dit jaar tijdens een zonovergoten Hemelvaartsdag. Toch wisten de Rotterdammers in het Vroesenpark, het Kralingse bos en Het Park afstand te houden, vanwege een slimme truc van de gemeente.

Overgevlogen vanuit New York en met succes.

Advertentie

Moeite met afstand

Het internet stroomde vol met foto’s van overladen openbare plekken nadat de temperatuur tot bijna 30 graden reikte op Hemelvaartsdag. Het RIVM en de GGD concludeerden al dat veel Nederlanders moeite hebben met het bewaren van afstand, en dat was ook op de openbare plekken goed te zien. Groepjes mensen kwamen samen om vervolgens hutjemutje naast andere groepjes de dag te spenderen in de zon.

Witte cirkels

De gemeente Rotterdam kwam met een slimme oplossing die eerder al in parken in New York werd gezien. In het Vroesenpark, het Kralingse Bos en Het Park in Rotterdam werden namelijk grote, witte cirkels op het gras gemaakt, verspreid over het veld. Deze cirkels moeten aangeven waar je als bezoeker mag gaan liggen. Wat bleek? De bezoekers van het park gingen allemaal keurig met hun gezelschap in een cirkel liggen en hielden zo afstand van de andere groepen.

Overtreden

Ondanks dat deze methode perfect werkt voor het afstand houden van vreemden, werkt het niet goed voor het bewaren van afstand binnen de gezelschappen. Zo bleken veel groepen vrienden die in cirkels zaten, gewoon naast elkaar te zitten binnen hun eigen cirkel. Daarbij kwamen velen ook met veel te grote groepen naar het park en werd de maatregel om met maximaal 2 mensen in het openbaar aanwezig te mogen zijn, niet nageleefd.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ad. Beeld: iStock. 

 

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien