Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Waarom je binnenkort je paspoort niet meer hoeft te laten zien op Schiphol

De bekende paspoortcontrole op Schiphol gaat verdwijnen. In de toekomst hoef je niet meer langs de marechaussees achter de balies met je paspoort, maar word je in een gang op afstand gecontroleerd zonder dat je je reisdocument uit je zak of tas hoeft te halen.

Dat zegt de commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens, in een interview met de Telegraaf.

Advertentie

Controle paspoort met technische hulpmiddelen

“Het is nog toekomstmuziek, maar op ten duur zal de paspoortcontrole verdwijnen en zullen onze mensen niet meer achter de bekende balies zitten”, zo legt hij uit. “Je komt Schiphol dan binnen via een gang waarin je met technische hulpmiddelen wordt gecontroleerd zonder dat je hoeft te stoppen of je paspoort te laten zien.”

“Nog geen datum aan te hangen”

Wanneer dit precies zal gaan gebeuren, is volgens Leijtens nog niet bekend: “Daar kan ik nog geen datum aan hangen. Die hangt af van hoe snel de techniek zich ontwikkelt en de regels die moeten worden aangepast om het mogelijk te maken zijn veranderd.”

Scanners

Volgens Leijtens is zowel Schiphol als het ministerie van Justitie en Veiligheid het erover eens dat deze nieuwe vorm van paspoortcontrole gaat komen. “Je ziet nu al dat een deel van de paspoortcontroles is overgenomen door scanners. Dat proces zet verder door. Wij lopen op deze ontwikkelingen vooruit door bij de inzet van onze mensen meer te kijken naar specifieke individuen en routes.”

Hagelwit zand, azuurblauwe zee: dit zijn de 6 mooiste stranden van Europa…

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: de Telegraaf. Beeld: iStock

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien