Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Dé interieurtrend van 2020: zo voeg je pasteltinten toe aan je interieur

Als we Instagram moeten geloven zijn pastelkleuren dé interieurtrend van 2020. Een gewaagde trend die niet iedereen makkelijk kan toepassen. Wij vertellen hoe je met pasteltinten kan spelen in je interieur. 

Advertentie

Kleuren combineren

Je geeft je woning een compleet andere uitstraling door de muren te schilderen. Als je aan de slag gaat met pasteltinten op de muur, kan het interieur al snel lijken op dat van een snoepwinkel. Als je dat mooi vindt, is daar natuurlijk helemaal niks mis mee. Als je dit niet wilt, is het handig om pasteltinten te combineren met neutrale kleuren. Pak niet gelijk alle muren aan, maar kies bijvoorbeeld één muur die je schildert. Laat je adviseren door experts welke kleuren bij elkaar passen. Lichtgrijs is bijvoorbeeld vaak mooi in combinatie met pastelkleuren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ELLE Decoration (@elledecoration_nl) on

Meubelstukken

Vind je het te heftig om gelijk de muren te schilderen? Pak het dan rustig aan. Je kunt ook kiezen voor meubelstukken in pasteltinten. Kies bijvoorbeeld voor een roze bank, een citroengele lamp of een lila bijzettafel. Als je geen geld hebt voor nieuwe meubels, is er natuurlijk ook nog de optie om zelf de handen uit de mouwen te steken. Geef dan bijvoorbeeld een oud kastje een lik pistachegroene verf.

 

View this post on Instagram

 

Popcorn and mini! 🌻

A post shared by Gustaf Westman (@gustafwestman) on

Pastel woonaccessoires

Je kunt het ook nóg kleiner aanpakken. Kies niet voor grote meubelstukken in pastelkleur, maar voor kleinere woonaccessoires. Vazen, kussens, posters of zelfs een bos bloemen in pasteltinten geven de ruimte óók een heel andere uitstraling. Als je het beu bent, vervang je deze items een stuk sneller dan een grote roze bank. Ideaal voor iedereen die nog niet zeker is van deze woontrend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica + Fleur (@prchtg) on

Details in de keuken

Trek de pasteltinten door naar je keuken. Je gaat natuurlijk niet zomaar een compleet andere keuken erin zetten, maar je kunt wel spelen met servies. Begin met het verzamelen van mooie serviesstukken in pastel kleuren. Stal ze uit in een servieskastje of zet de pronkstukken op een plank in de keuken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Judith (@judithinwonderland) on

Aan het schuiven met meubels? Zó krijg je die afdruk in het tapijt weg:

De mooiste items shop je hier:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Roomed. Beeld: iStock.

Lees meer

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien