Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Moeten we pindakaas nu wel of niet in de koelkast bewaren?

Pindakaas, je bent er gek op of je hebt er een hekel aan. Maar de vraag blijft: moet je een pot pindakaas nu wel of niet in de koelkast bewaren? 

Het is altijd handig om even het etiket van de pindakaas te bestuderen. Wordt koeling aanbevolen? Dan kun je dit advies maar beter gewoon opvolgen.

Advertentie

Donker en koel
Mocht er niks op het etiket staan, dan kun je de pot pindakaas het beste op een koele, donkere plaats bewaren. In een koel, niet-vochtig klimaat, heb je 3 tot 4 weken voordat de olie slecht kan worden. Dit houdt in dat als je die pot pindakaas niet binnen een maand opkrijgt, het prima is om de pot gewoon in de voorraadkast te bewaren. Maar mocht je twijfelen, kun je ‘m beter wel in de koelkast bewaren. Dan blijft-ie namelijk langer houdbaar en zo loop je geen risico om het te verspillen.

Scheiden
Als je 100% natuurlijke pindakaas eet, dan is het verstandig om ‘m gekoeld te bewaren. Deze natuurlijke versie wordt enkel gemaakt van pinda’s, zout en olie. Dit smeersel is een stuk gezonder dan de soorten vol bewerkte ingrediënten. Maar dit betekent ook dat de olie de neiging heeft om zich te scheiden van de gemalen noten. Door de pot te koelen, zorg je ervoor dat de vaste stoffen en oliën bij elkaar blijven.

3x zo gebruikte je pindakaas nog nóóit:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health US. Beeld: iStock

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien