Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Met deze tips blijven je pioenrozen extra lang mooi

Geniet jij ook altijd zo van een mooie bos pioenrozen? Wij ook! Maar hoe zorg je ervoor dat je er ook lekker lang van kunt genieten?

Wij hebben een paar fijne tips voor je op een rij gezet.

Advertentie

Zet ze op een strategische plek

Hoewel ze natuurlijk overal prachtig staan, is het verstandig om ze uit de buurt van een fruitschaal te zetten. Fruit produceert namelijk ethyleengas en dat versnelt de veroudering van de bloemen. Uit de buurt van appels en bananen, dus.

Schepje suiker

Wist je dat pioenrozen dol zijn op suiker? Geef ze daarom af en toe een schepje suiker met een beetje water en je zult zien dat ze aanzienlijk langer mooi blijven. Als je ze ook nog eens in een vaas met schoon water zet en hier wat snijbloemvoedsel aan toevoegt, zijn ze helemaal blij.

Beetje afstand

Heb je een flinke bos pioenrozen gekocht? Dan kan het geen kwaad de bloemen over verschillende vazen te verdelen. Wanneer je veel pioenrozen bij elkaar zet, kunnen ze namelijk niet goed groeien. Geef ze daarom genoeg ruimte en zet ze niet te dicht op elkaar.

Let op de knoppen

Het lijkt misschien slim om een bos te kopen waarvan de knoppen nog dicht zijn, maar dit is eigenlijk  zonde. Je weet dan namelijk niet of de knoppen die nog niet open zijn nog wel gaan uitkomen. Ga daarom voor een bosje waarvan de knoppen al een beetje open zijn, zodat je zeker weet dat ze mooi gaan stralen.

Bloemen vervoeren? Zo zorg je ervoor dat ze niet uitdrogen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eigen Huis & Tuin. Beeld: iStock

Lees meer

Leona Philippo spreekt voor één keer over haar geaardheid: “Als bij donderslag wist ik: het komt door háár” 

Leona

LHBTI... Dit zijn geen letters, maar dit gaat over mensen. En over houden van wie we willen. Daarom vertelt de biseksuele Leona Philippo haar verhaal. “Hoe meer openheid ik geef, hoe dichter bij we bij acceptatie komen.”

Leona Philippo (41) is singer-songwriter, actrice en motivational speaker. Met haar ex-vrouw kreeg ze Manuel (9). Zoon Tymon (2) kreeg ze alleen. Voor één keer spreekt ze publiekelijk over haar geaardheid.

“Ik ben helemaal niet bezig met mijn geaardheid, nooit geweest ook. Als er in interviews naar wordt gevraagd, ga ik er zelfs liever n

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien