Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Met déze 7 planten houd je insecten op afstand

Heb jij je tuin al helemaal klaar voor de zomer gemaakt en kun je niet wachten op warme zomeravonden? Zorg dan dat je déze planten nog even neerzet, zodat je niet hoeft te vrezen voor vervelende insecten.

Niets zo vervelend als zoemende wespen rond je koude drankje of vliegen op het eten. Om over die kriebelende mieren maar te zwijgen. Gelukkig is dat verleden tijd, wanneer je onderstaande 7 planten in je tuin neerzet.

Advertentie

Lavendel
Het ruikt lekker, ziet er kleurrijk uit en is nog perfect om insecten mee te bestrijden ook. Voornamelijk mieren, motten, vlooien en muggen hebben er een hekel aan. Dat is dan ook de reden dat veel mensen gedroogde lavendel in hun kledingkast hebben hangen.

Rozemarijn
Ook dit kruid is handig om in je tuin neer te zetten. Niet alleen omdat je het kunt gebruiken in veel gerechten, ook omdat je de insecten ermee op afstand houdt. Kakkerlakken en muggen in het speciaal.

Chrysant
Een kleurrijke plant die niet misstaat in je mooie bloemenborder. Je geeft er direct kleur mee aan je tuin en bestrijdt er bijna álle insecten mee. In de chrysant zit het stofje pyrethrin, dat zo werkzaam is dat het zelfs in veel insectensprays gebruikt wordt.

Limoengras
In veel antimuggensprays zit citronella verwerkt, maar wist je dat deze olie ook in limoengras zit? De geur is heerlijk fris en citroenachtig, en houdt muggen uit de buurt van je nieuwe tuinset.

Goudsbloem
Nog een voorbeeld van een vrolijk bloempje dat ideaal is om je tuin mee op te fleuren, terwijl je insecten bestrijdt. Voornamelijk vliegen hebben er een hekel aan. De Mexicaanse goudsbloem is ideaal om konijnen weg te jagen, mocht je op het platteland wonen.

Basilicum
Lekker over een salade of op een broodje mozzarella, maar dit Italiaanse kruid is ook goed om insecten mee te verjagen. Muggen, larven en vliegen zoemen er met een grote boog omheen.

Knoflook
Niet de mooiste plant voor in de tuin, maar zeer doeltreffend als het om het bestrijden van muggen, vliegen en kevers gaat. Zet ‘m in een vrolijk potje in de tuin neer en je hoeft niet langer op jacht te gaan met de vliegenmepper.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

Áltijd groen in je keuken met deze zelfgemaakte kruidentrolley

kruidentrolley

Niets lekkerder dan koken met verse kruiden. Maar waar laten we al die potjes? Nou, in deze leuke trolley, die je heel makkelijk zelf maakt.

Dit heb je nodig voor de kruidentrolley

  • Zwarte houten keukentrolley € 49,- | 6 opbergblikken taupe 11x11x16 cm € 4,- p.st | Houten schaal Venezia € 7,- | Schuurblok middel € 1,
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien