1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

10 kamerplanten die prima in een donker hoekje kunnen overleven

Deze kamerplanten kunnen zelfs in het donkerste hoekje prima overleven. Hoef je dus niet je hele vensterbank helemaal vol te proppen, omdat ze zo nodig licht nodig hebben. Handig toch?

Calathea
Het patroon op de bladeren van deze plant (in de kleuren roze, wit en geel) zorgt ervoor dat deze plant een perfecte aanvulling is in je woonkamer. Deze plant heeft niet veel licht nodig, want dan vervagen de bladeren alleen maar.

Advertentie

calathea

Dieffenbachia
Gefilterd licht is het beste voor deze plant. Probeer daarom een met behulp van een gordijn een soort barrière tussen de plant en de zon te creëren. Zeker in de lente en zomer, want dan produceert deze plant nieuwe blaadjes.

kamerplanten

Drakenbloedboom (Dracaena draco)
Deze plant dankt zijn naam aan de stekelige bladeren die naar boven groeien en zo een rood overzicht maken. Direct zonlicht kan deze plant beschadigen, dus geef deze plant af en toe wat zon, maar zeker ook schaduw.

kamerplanten

Graslelie (Chlorophytum comosum)
Deze plant is heel populair omdat hij zich snel aanpast. Hij is gemakkelijk overal te plaatsen. Hij kan goed tegen verwaarlozing en gaat dood bij indirect licht. Kortom, deze plant hoef je bijna niet te verzorgen.

kamerplanten

Philodendron
Deze hartjesplant dankt zijn naam aan de vorm van de glanzende bladeren en kan prima in donkere kamers worden geplaatst. Je moet deze plant alleen af en toe een beetje schikken, om te voorkomen dat hij alleen in lange stengels groeit.

kamerplanten

Bromelia
Een tropische plant had je waarschijnlijk niet verwacht op deze lijst… Deze kamerplant kan overleven in fluorescerend licht en doet het juist goed in vochtige kamers zoals de badkamer.

kamerplanten

Lepelplant (Spathiphyllum)
Als je altijd vergeet om je planten water te geven, dan is deze plant perfect. Hij moet namelijk lang drogen als je hem net water hebt gegeven, daardoor kun je dus langer wachten.

kamerplanten

Lees ook: 9 x deze buitenplanten groeien fantastisch in het najaar

Aglaonema
Deze plant is de ideale plant voor beginners. Het is de meest duurzame kamperplant, want hij doet het heel goed bij weinig licht en hoeft maar 1 of 2 keer per jaar te worden bevrucht.

kamerplanten

Vrouwentongen (Sansevieria trifasciata)
Hoewel de naam misschien spannend klinkt is deze plant eigenlijk alles behalve spannend. Hij is lekker makkelijk als het gaat om onderhoud. Meer licht helpt bij de groei van deze plant, maar hij kan goed tegen duisternis. Kijk alleen uit voor wortelrot, dit kun je veroorzaken door deze plant te veel water te geven.

kamerplanten

Aspidistra elatior
De leerachtige bladeren van deze plant zijn heel makkelijk en hebben weinig licht nodig en kunnen goed tegen veel warmte of kou. Je hebt alleen wel wat geduld nodig want deze plant groeit niet zo snel.

kamerplanten

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock, Shutterstock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien