Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Déze fastfoodketen stapt binnenkort af van plastic rietjes

Dat plastic niet zo fantastic is voor het milieu, behoeft geen uitleg. De EU wil plastic dat slechts eenmaal gebruikt wordt verbieden. En daar geeft McDonald’s gehoor aan.

Volgend jaar wil de Nederlandse tak van de fastfoodketen plastic rietjes in alle vestigingen gaan vervangen.

Advertentie

Papieren rietjes
Net als in Engeland en Ierland, waar vanaf september al papieren rietjes bij de milkshake of cola zullen zitten. Maar of we in Nederland ook papieren rietjes aan onze lippen krijgen, is nog niet helemaal zeker. Een woordvoerder van de Mc laat aan het AD weten dat een tuutje zoals bij koffiebekers ook een optie is.

Ikea
Steeds meer ketens dragen hun steentje bij aan het milieu door plastic te gaan verbannen. Zo kondigde Ikea aan vanaf 2020 geen plastic rietjes, bordjes, bekertjes en tasjes meer te zullen verkopen. Ook op NS-stations wint moeder natuur steeds meer aandacht, al zullen plastic rietjes daar nog niet verboden worden. Wel hebben de kiosken hun plastic roerstaafjes vervangen door houten stokjes.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Zó maak je zelf een milieuvriendelijke autoreiniger: 

Dol op de natuur? Geniet van de Veluwe: 

3 dagen naar de Veluwe
3 dagen naar de Veluwe
Vanaf € 89,-
Boeken

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien