Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Vergeet je plu niet: de jaarwisseling wordt kletsnat

Wie ontzettend zin heeft in de jaarwisseling kan deze tekst maar beter niet lezen, want erg gezellig nieuws hebben we niet.

Het wordt namelijk kletsnat morgennacht, tijdens Oud & Nieuw. De kans op regen tijdens het vuurwerk afsteken is circa 60% in de kustprovincies en 75% in het oosten. En niet alleen ’s nachts gaat het hozen: de hele dag zal het regenen in de meeste delen van het land. Er staat ook een stevige wind.

Advertentie

Dun jack is genoeg
Maar ook belooft het recordwarm te worden, dus een dikke jas is nergens voor nodig. Het wordt in het binnenland maar liefst 13 graden.

Terugblik
En wat was 2017 eigenlijk voor een jaar, als je kijkt naar het weer? Er zijn wat leuke feiten op een rij gezet. Zo was 23 januari dit jaar de koudste nacht van de winter. In Twente werd het toen -10,8 graden. Verder hebben we 37 vorstdagen gehad – wat normaal is voor onze winters. Dan het mooie weer: 27 mei was de enige tropische dag van dit jaar. We hebben 6 zomerse dagen gehad – normaal gesproken hebben we er maar 4. Juni was extreem warm: de warmste juni sinds de eerste metingen. Op 17 oktober konden we de rode zon zien, weten jullie nog? En op 11 december dit jaar hadden we het enige weeralarm van het jaar dat van kracht was: code rood gold toen vanwege de hevige sneeuwval.

Nou, we hopen weer op veel zonuren volgend jaar.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Weerplaza. Beeld: iStock

Schrijfster Susan Smit: “De liefde is eindelijk compleet en volwassen”

Susan-Smit-Libelle-interview-premium

Premium

De nieuwe roman van Susan Smit (45) gaat grotendeels over een vergeten groep vrouwen in Nederlands Indië. Journalist Liddie Austin sprak met Susan over haar boek Tropenbruid, haar huwelijk en vooral over de liefde. “Ik beloofde Onno dat ik nooit méér met hem zal kibbelen dan knuffelen.”

Het ei is gelegd. Tropenbruid, de 5e roman van Susan Smit, is naar de drukker. Daar drinken we op een koude winterochtend gemberthee met kurkuma en honing op in haar keuken in de Amsterdamse Jordaan. Tropenbruid vertelt, zoals vaker bij Smit, het verhaal van een vrou

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien