Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Nieuwe spullen nodig? Politie gaat in beslag genomen designertassen, kleding en schoenen veilen

Op zoek naar een mooie designertas of schoenen, maar kan je portemonnee de prijs niet aan? Dan heb je geluk: de politie gaat in beslag genomen items veilen.

Het gaat om spullen van verdachten van strafrechtelijke onderzoeken.

Advertentie

Exclusieve items
Wanneer bij huiszoekingen door de politie of Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) dure spullen worden aangetroffen en er niet aangetoond kan worden dat ze die van hun eigen inkomsten hebben gekocht, worden de item in beslag genomen. Dit zijn vaak auto’s, boten of designeritems. Misdaad mag niet lonen, daarom worden deze exclusieve items afgepakt en geveild.

Staatskas
Het veilen van de items wordt voor het eerst gedaan in Noord-Holland. Wanneer het een succes is, wordt het veilen van de designeritems landelijk ingevoerd. De opbrengst van de veiling is voor de staatskas en wordt bijvoorbeeld gebruikt om slachtoffers van een misdrijf schadeloos te stellen.

Taxeren
Eerder werd er nooit aandacht geschonken aan de designeritems. Tegenwoordig worden bepaalde mensen van de politie en FIOD opgeleid om deze waardevolle items te herkennen. De spullen worden op echtheid onderzocht, getaxeerd en aangeboden op de veilingsite BVA Auctions.

De eerste designeritems staan nu online.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien