Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Waarom je deze week de pootjes van je hond moet insmeren met vaseline

We hebben het overal voorbij zien komen: de Siberische temperaturen die ons koude kikkerlandje deze week moet trotseren. Niet alleen wijzelf, maar ook onze dieren moeten hier goed op voorbereid zijn.

Ondanks dat honden zich vaak prima kunnen redden in de kou, hebben ze een extra handje hulp nodig deze week.

Advertentie

Temperaturen
Volgens Weerplaza liegt het er niet om: de thermostaat geeft deze week dan wel 1 graad aan, de gevoelstemperatuur zal rond -10 graden liggen en op donderdag zelfs een gevoelstemperatuur van -20 graden. Brrr…

Hondenpootjes
Tijdens deze koude temperaturen wordt er uit voorzorg vaak zout op de grond gestrooid. Honden kunnen hier erg last van krijgen. De kussens van de poten voelen pijnlijk aan bij de hond en bovendien kunnen er wondjes en irritaties aan de poten ontstaan. Om dat te voorkomen kun je, voordat je naar buiten gaat met je viervoeter, de poten insmeren met vaseline. Dit stoot niet alleen het zout af, maar verhardt ook de kussentjes tijdens de koude temperaturen.

Toch in de pekel gelopen
Heeft je hond toch over het zout gelopen? Spoel dan de poten schoon met lauw water en kom de volgende keer beslagen ten ijs met deze tip (letterlijk en figuurlijk).

Geef jouw eigen voeten deze week ook wat extra steun tijdens de wandeling met de hond met deze winterbestendigde laarzen.

Travelin’ laarzen
Travelin’ laarzen
229,95 94,95
Bekijk

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: dierenbescherming.nl. Beeld: iStock

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien