Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Poppenhaar wassen wordt een eitje met deze tip

De quarantainetijd leent zich perfect voor rotklusjes waar je eerder nooit tijd voor had. Zo ook poppenhaar wassen! En met deze tip is dat zo gepiept en zien de Barbies er straks weer als nieuw uit. 

En ze gaan hier héél lekker van ruiken.

Advertentie

Muf

Nadat je (klein)kind maanden of misschien zelfs jaren met dezelfde poppen heeft gespeeld, kunnen ze wel een opfrisbeurt gebruiken. De haren gaan vaak na verloop van tijd enorm in de klit zitten en dat krijg je er amper nog uit. Ook kan het poppenhaar muffig gaan ruiken van al dat rondslingeren. Tijd voor een poppen beauty treatment.

Geen conditioner

Dé tip om poppenhaar makkelijk uit de klit te krijgen is om het te wassen met wasverzachter. Omdat de poppenharen vaak nylon bevatten, gedijen ze goed bij een product dat zich meer richt op stof dan op haar. Laat de conditioner dus maar links liggen bij dit klusje.

Wassen

De truc is om de poppenharen te doordrengen met wasverzachter en dit ongeveer een uur in te laten trekken. Zorg ervoor dat er geen wasverzachter op het gezicht van de pop komt, dit kan ervoor zorgen dat de make-up eraf gaat. Wanneer het uur voorbij is, spoel je de haren uit totdat de wasverzachter er helemaal uit is. Vervolgens borstel je de boel door en klaar ben je. Je zult merken dat je met gemak door de klitten heen kamt en voor je het weet zien de poppen er weer als nieuw uit. En ze ruiken heerlijk!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock. 

Doe het lekker zelf: maak dit multifunctioneel kledingrek voor al je modemoois

kledingrek

Premium

Gek kun je worden van jassen die niet meer aan de kapstok passen, van rondslingerende kleding en van sjaaltjes de je nooit kunt vinden. Met wat planken maak je van een kledingrek zo een multifunctioneel rek. Superhandig, want behalve kleding kun je daar ook alle schoenen en accessoires kwijt. Ideaal voor in de hal of de slaapkamer!

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien