Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Deze populaire tv-programma's zijn in januari weer op de buis

Een nieuw jaar, is voor veel tv-programma’s de start van een nieuw seizoen. Pak daarom je agenda er maar bij: deze programma’s wil je echt niet missen!

We hebben alle populaire tv-progamma’s die in januari weer van start gaan voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat niks mist:

Advertentie

Wie is de mol?

Vanaf zaterdag 2 januari om 20.30 uur op NPO 1

Alle Molloten werden in 2020 al verwend met een extra seizoen, maar in januari wordt de jacht op de mol opnieuw geopend. Om de allesbeslissende vraag te kunnen beantwoorden reist presentator Rik van de Westelaken samen met de tien kandidaten af naar Tsjechië. Déze BN’ers gaan dit jaar op jacht naar de mol.

Weet ik veel

Vanaf zaterdag 2 januari om 20.00 uur op RTL 4

Een vrolijke kennisquiz waarbij drie bekende Nederlanders het op moeten nemen tegen 100 studenten en álle thuisspelers. De winst gaat naar het goede doel. De presentatie van dit seizoen ligt opnieuw in handen van Beau van Erven Dorens.

40 jaar TV Show

Vanaf zondag 3 januari om 21.25 uur op NPO 1

Op 6 november 1981 presenteerde Ivo Niehe voor de allereerste keer zijn TV Show. Aan het begin van 2021 viert hij zijn 40-jarige jubileum met een reeks terugblikken en hoogtepunten.

Chazia & Puccini

Vanaf zondag 3 januari om 21.25 uur op NPO 2

Ze was een tijdje niet op de buis, maar begin volgend jaar maakt Chazia Mourali haar langverwachte tv-comeback. Ze komt met een vierdelige documentaireserie over de componist Giacomo Puccini. Chazia is zelf een grote operaliefhebber en is dan ook nieuwsgierig naar het leven en werk van deze man, omdat hij zowel als racist en omstreden man bestempeld wordt.

Beat the champions

Vanaf zondag 3 januari om 20.00 uur op RTL 4

Chantal Janzen presenteert volgend jaar een gloednieuw programma. In de spelshow Beat the champions staat ze kandidaten bij die het opnemen tegen de doorgewinterde ‘champions’. Dit zijn vijf veelweters die het hen vreselijk moeilijk gaan maken. Wie een champion weet te verslaan kan duizenden euro’s verdienen. De winnaar gaat er zelfs vandoor met 50.000 euro.

RTL Exclusief

Vanaf zondag 3 januari om 21.15 uur op RTL 4

In RTL Exclusief wordt een echte talkshow nagebootst. Beau van Erven Dorens is de presentator en interviewt Martine Sandifort, Remko Vrijdag en Kasper van Kooten die verschillende bekende Nederlanders persifleren.

Big Brother

Maandag 4 januari om 20.30 uur op RTL 4, daarna iedere werkdag om 21.30 uur op RTL 5. 

Maar liefst veertien jaar na het laatste seizoen keert Big Brother begin januari weer terug op de buis. Een groep mensen verblijft gedurende enkele maanden in een huis dat is gerust met tientallen camera’s en microfoons. Uiteindelijk blijft er één iemand over: de winnaar die er met een flinke geldprijs vandoor gaat.

Married af first sight

Vanaf dinsdag 5 januari om 20.30 op RTL 4

In het programma Married at first sight stappen kandidaten met elkaar in het huwelijksbootje zonder dat ze elkaar ook maar één keer gezien hebben. Pas nadat de stellen elkaar het jawoord hebben gegeven, kunnen ze elkaar pas leren kennen. De stellen worden door een team van professionals aan elkaar gekoppeld en dit zorgt sóms voor prachtige gelukkige huwelijken.

DNA Onbekend

Vanaf dinsdag 5 januari om 20.35 uur op NPO 1

In DNA Onbekend helpt Dionne Stax mensen voor eens en voor altijd een eind te maken aan een leven vol onduidelijkheden en ontkenningen. Samen ontrafelen ze familiegeheimen door een DNA-onderzoek te doen.

De perfecte verbouwing

Vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur op RTL 4

In dit nieuwe woonprogramma krijgen deelnemers de kans om door middel van virtual reality (VR) naar verbouwingen van hun huis te kijken. Ze kunnen kiezen uit twee verschillende ontwerpen en geven de verbouwing daarna volledig uit handen. Pas na de verbouwing zien ze het resultaat. Spannend! Nicolette Kluijver is het gezicht van het nieuwe woonprogramma.

De slechtste chauffeur van Nederland

Vanaf woensdag 6 januari om 20.30 uur op RTL 5

John Williams geeft opnieuw – met gevaar voor eigen leven – een paar slechte chauffeurs de kans om hun leven en rijstijl te beteren. Het doel? het programma zo snel mogelijk verlaten, want niemand wil de bijnaam ‘slechtste chauffeur’ krijgen.

De K van Karlijn

Vanaf woensdag 6 januari om 20.30 op NET 5

Tjitske Reiding speelt in deze achtdelige miniserie de hoofdrol. De tragikomische serie gaat over Karlijn, een gewone Nederlandse vrouw die in een bloemenwinkel werkt, een kind heeft en dan onverwacht heel ziek wordt. Ze krijgt de diagnose borstkanker en de gedachte dat het weleens fout zou kunnen aflopen, vermijdt ze met humor en ironie.

Hart in aktie

Vanaf woensdag 6 januari om 21.30 uur op SBS 6

Wendy van Dijk gaat opnieuw – geheel coronaproof – mensen die het hard hebben verdiend een hart onder de riem steken. Dit seizoen zet ze zelfs de verborgen camera in om de mensen nóg beter te verrassen.

Flikken Maastricht

Vanaf vrijdag 8 januari om 20.30 uur op NPO 1

In het vijftiende seizoen van de bloedstollende politieserie kunnen we weer genieten van Wolfs en Eva. In de eerste aflevering wordt duidelijk of Victor Reinier de spannende cliffhanger overleeft en zien we hoe Eva ontkomt aan de vrouwenhandelaren van Virtus et Justitia.

Verborgen verleden

Vanaf zaterdag 9 januari om 20.35 uur op NPO 2

In Verborgen verleden proberen acht bekende Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zijn afstammen en hoe zij geleefd hebben. Op 9 januari begint weer een nieuw seizoen en dit keer bijt Ronald de Boer het spits af. Simone Kleinsma, Geert Mak, Diederik Ebbinge en Paul de Leeuw volgen hem op.

Matthijs gaat door

Vanaf zaterdag 9 januari om 21.35 uur op NPO 1

We hebben hem even moeten missen, maar in 2021 is hij eindelijk weer op televisie te zien: Matthijs van Nieuwkerk. Hij komt met een gloednieuw, gevarieerd zaterdagavondprogramma. Met humor, muziek en andere verrassingen probeert hij de kijker iedere week weer te vermaken.

Bankgiro Miljonairs

Vanaf zaterdag 9 januari om 21.40 uur op RTL 4

De onverwoestbare spelshow met Robert ten Brink gaat alweer 21 jaar mee en aan de formule is nog altijd weinig veranderd. Uit 40 spelers wordt steeds één kandidaat gekozen die vijftien antwoorden verwijderd is van een miljoen. Zelfs met drie hulplijnen is dat een pittige kluif.

Humberto

Vanaf zondag 10 januari om 22.15 uur op RTL 4

Na RTL Late Night is Humberto Tan is binnenkort terug op de buis met een nieuw talkshow. In een ontspannen sfeer sluit Humberto op zondag de week af met prominente gasten en kijkt hij al voorzichtig vooruit. Ook is er weer volop aandacht voor (live) muziek.

De TV kantine

Vanaf donderdag 14 januari om 20.30 uur op RTL 4

Carlo Boszhard en Irene Moors duiken opnieuw de verkleedkist in voor een nieuw seizoen van De TV kantine. Dit keer kruipen ze onder andere in de huid van René le Blanc en Rolf Sanchez.

Dit was het nieuws

Vanaf donderdag 14 januari om 21.30 uur op NPO 1

Dit jaar viert het satirische nieuwsprogramma met Harm Edens maar liefst drie mijlpalen: het 25-jarige bestaan, het 40e seizoen en de 250e aflevering op 11 februari. Voor het eerst is het programma op donderdag te zien, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Wie ben ik?

Vanaf donderdag 14 januari om 21.30 uur op RTL 4

Het oude, maar populaire raadspelletje is weer terug. Dit keer probeert Caroline Tensen teamcaptains Ruben Nicolai en Tijl Beckand in bedwang te houden, terwijl ze samen met hun gasten weer mogen raden wie, wat of waar ze precies zijn.

Humberto Tan: “Je moet jezelf af en toe niet serieus nemen”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: TV gids. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mark Rutte: "Versoepelingen mogelijk pas vanaf half mei"

Even hadden we de hoop dat 21 april de coronamaatregelen versoepeld zouden worden, maar tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat die plannen een weekje worden opgeschoven. Nu heeft Mark Rutte laten weten dat de versoepelingen misschien nog verder worden uitgesteld naar half mei.

“Nu staat er met potlood 28 april in de agenda, dat gaat er ook zo weer uit als het dat niet kan. Anders wordt het 3 mei of 6 mei, en als dat niet kan 13 mei”, aldus de demissionair premier. “We gaan echt geen onverantwoorde dingen doen. We bekijken het van week tot week en daarbij is de situatie in de ziekenhuizen bepalend.”

Advertentie

Overleg Catshuis

Dit weekend is er weer een overleg in het Catshuis. Voor nu staat het afschaffen van de avondlok en het openen van de terrassen op 28 april, maar als de besmettingscijfers en het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen dalen niet dalen, wordt die datum weer geschrapt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTLnieuws. Beeld: Brunopress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mark Rutte: "Versoepelingen mogelijk pas vanaf half mei"

Even hadden we de hoop dat 21 april de coronamaatregelen versoepeld zouden worden, maar tijdens de persconferentie werd bekendgemaakt dat die plannen een weekje worden opgeschoven. Nu heeft Mark Rutte laten weten dat de versoepelingen misschien nog verder worden uitgesteld naar half mei.

“Nu staat er met potlood 28 april in de agenda, dat gaat er ook zo weer uit als het dat niet kan. Anders wordt het 3 mei of 6 mei, en als dat niet kan 13 mei”, aldus de demissionair premier. “We gaan echt geen onverantwoorde dingen doen. We bekijken het van week tot week en daarbij is de situatie in de ziekenhuizen bepalend.”

Advertentie

Overleg Catshuis

Dit weekend is er weer een overleg in het Catshuis. Voor nu staat het afschaffen van de avondlok en het openen van de terrassen op 28 april, maar als de besmettingscijfers en het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen dalen niet dalen, wordt die datum weer geschrapt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: RTLnieuws. Beeld: Brunopress.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kim heeft endometriose: “Pas na 20 jaar kreeg ik een diagnose”

Hoofdpijn, extreme darmklachten, hevige menstruaties en chronische vermoeidheid. Kim Heerink (38) moest er volgens haar artsen maar mee leren leven, want een ziekte had ze niet. “De drempel om naar de huisarts te gaan werd alsmaar hoger.”

“Zie je wel, ik bén niet gek. Dat was mijn eerste gedachte toen de arts me vertelde dat ik endometriose heb, een chronische ziekte waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder groeit en organen kan aantasten. Een echo geeft zelden uitsluitsel, maar nu had de specialist binnen vijf minuten gezien dat ik tal van verklevingen had in mijn onderbuik. Een MRI gaf definitief uitsluitsel. ‘Dit is best heftig allemaal’, zeiden de artsen. Er stond me een pittige operatie te wachten, maar ik voelde alleen maar opluchting.”

Advertentie

Hoofdpijn

“Ik was veertien toen ik last kreeg van zware hoofdpijn. Toen de pijn in mijn hoofd maar niet wegging, ben ik een aantal testen gaan doen. Daar kwam niets uit. ‘Er gebeurt van alles in je lijf tijdens de puberteit. Je groeit er wel overheen’, zeiden de artsen. Dat gebeurde niet. De pijn werd zo erg dat ik amper kon nadenken en concentratieproblemen kreeg. Een boek lezen of sporten: het lukte me nauwelijks. Toch sprak ik er weinig over. Je wilt niet íedere dag zeggen dat je hoofdpijn hebt. Het kostte me enorm veel energie, maar toch probeerde ik een zo normaal mogelijk leven te leiden.”

“Naast de extreme hoofdpijn, kreeg ik darmklachten. Bijna elke dag had ik afwisselend obstipatie, diarree en een opgezette buik. Afgezien van de pijn, maakte het me ook ontzettend onzeker. Als ik wegging, keek ik wel tien keer in mijn tas of mijn diarreeremmers er wel inzaten. Op feestjes zocht ik altijd eerst naar het toilet en de uitgang. Dat leverde natuurlijk stress op, wat mijn darmklachten weer niet ten goede kwam. Ook darmonderzoeken leverden niets op. ‘Je hebt het prikkelbare darm syndroom’, zei de arts. Een diagnose die gesteld wordt als ze eigenlijk geen diagnose kunnen stellen. Is het er wel? Heb ik niet gewoon een heel lage pijngrens? Het zijn vragen die ik mezelf vaak gesteld heb. Omdat uit de onderzoeken steeds bleek dat er niets aan de hand was, werd de drempel om naar de huisarts te gaan alsmaar hoger. ‘Je hebt hoofdpijn, maar dat weten we toch al’, zei hij toen ik naar het spreekuur kwam. ‘Wat wil je dat ik eraan doe?’”

Kims opgezette buik. 

Kinderwens

“Het balletje kwam aan het rollen toen mijn vriend en ik graag kinderen wilden, maar het niet lukte om zwanger te raken. Toen de fertiliteitsarts me inwendig onderzocht, sprong ik tegen het plafond van de pijn. Ik had zelf intussen veel gelezen over endometriose en schrok me rot toen negentig procent van de symptomen op mij van toepassing bleek. Hoofdpijn, darmproblemen, extreme vermoeidheid, extreme menstruatie, problemen met zwanger raken… Ik somde ze op, maar de fertiliteitsarts wuifde mijn vermoedens weg. ‘Het zou kunnen’, zei ze. ‘Maar de kans dat jij het hebt is zeer klein. We verwijzen alleen door als we het honderd procent zeker weten.’ Dat is nou net het probleem met deze aandoening: de symptomen zijn zo vaag dat je nooit met zekerheid kunt zeggen dat het endometriose is. Ik heb enorm moeten pushen voor een doorverwijzing naar de gespecialiseerde gynaecoloog.”

“Een bol van 2,6 centimeter drukte van de buitenkant mijn darm bijna dicht. Ook zaten er verklevingen aan de achterkant van mijn baarmoeder en rond de urineleider. Gelukkig waren we er op tijd bij, maar ik moest wel geopereerd worden. Het verwijderen van de verkleving bij mijn darmen was niet noodzakelijk, maar toch hoefde ik hier niet lang over na te denken. Niet opereren zou betekenen dat mijn klachten zouden blijven en misschien nog wel erger zouden worden. Ook zou de endometriose een zwangerschap in de weg kunnen staan, dus wilde ik het hoe dan ook weg hebben.”

Kims buik na de operatie.

Grip

“Vijf kleine gaatjes in mijn buik herinneren aan de operatie die gelukkig goed is verlopen. Inmiddels is het 2,5 jaar later en het gaat naar omstandigheden redelijk goed met me. Met een aangepast dieet (gluten-, zuivel- en zoveel mogelijk suikervrij) voelt mijn lijf redelijk rustig. Ook mijn hoofdpijn is enorm afgenomen. Iets wat ik nooit had durven dromen omdat er niet per se een link wordt gelegd tussen hoofdpijn en endometriose. Helaas is mijn energieniveau nog altijd laag. Dat heeft misschien tijd nodig omdat ik jarenlang over mijn fysieke en mentale grenzen ben gegaan omdat ik dacht ‘dat het erbij hoorde’. Dat ik nu eindelijk een diagnose heb, heeft me weer grip op mijn leven gegeven. Ik ben heel lang doorgegaan alsof er niets aan de hand was, maar ik wist al die tijd: wat ik voel is niet normaal. Nu ik weet wat er met me aan de hand is, lukt het me om prioriteiten te stellen. Ook is er meer begrip van mijn omgeving.

“Met de zwangerschap is het goed gekomen, inmiddels ben ik moeder geworden van een dochtertje. De kans dat zij ook endometriose krijgt, is vanwege de erfelijkheidsfactor zeven keer groter. Zij mag niet hetzelfde doormaken en daarom vind ik het belangrijk dat er meer aandacht voor deze ziekte komt. Een op de tien vrouwen heeft het. Het stellen van een diagnose duur gemiddeld acht jaar. Vrouwen voelen zich vaak onbegrepen en blijven rondlopen met hun klachten. Ik zou tegen alle vrouwen willen zeggen: geef niet op als artsen je wegsturen zonder diagnose. Het is jouw lijf, jij weet het allerbeste waar jouw grenzen liggen.”

Kim met haar dochtertje. 

Meer weten? Kijk op de website van de Endometriose Stichting en op Kims website Kendoe.

1

Beeld: privébeeld, Josje Blokland Fotografie (portret Kim).

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Kim heeft endometriose: “Pas na 20 jaar kreeg ik een diagnose”

Hoofdpijn, extreme darmklachten, hevige menstruaties en chronische vermoeidheid. Kim Heerink (38) moest er volgens haar artsen maar mee leren leven, want een ziekte had ze niet. “De drempel om naar de huisarts te gaan werd alsmaar hoger.”

“Zie je wel, ik bén niet gek. Dat was mijn eerste gedachte toen de arts me vertelde dat ik endometriose heb, een chronische ziekte waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder groeit en organen kan aantasten. Een echo geeft zelden uitsluitsel, maar nu had de specialist binnen vijf minuten gezien dat ik tal van verklevingen had in mijn onderbuik. Een MRI gaf definitief uitsluitsel. ‘Dit is best heftig allemaal’, zeiden de artsen. Er stond me een pittige operatie te wachten, maar ik voelde alleen maar opluchting.”

Advertentie

Hoofdpijn

“Ik was veertien toen ik last kreeg van zware hoofdpijn. Toen de pijn in mijn hoofd maar niet wegging, ben ik een aantal testen gaan doen. Daar kwam niets uit. ‘Er gebeurt van alles in je lijf tijdens de puberteit. Je groeit er wel overheen’, zeiden de artsen. Dat gebeurde niet. De pijn werd zo erg dat ik amper kon nadenken en concentratieproblemen kreeg. Een boek lezen of sporten: het lukte me nauwelijks. Toch sprak ik er weinig over. Je wilt niet íedere dag zeggen dat je hoofdpijn hebt. Het kostte me enorm veel energie, maar toch probeerde ik een zo normaal mogelijk leven te leiden.”

“Naast de extreme hoofdpijn, kreeg ik darmklachten. Bijna elke dag had ik afwisselend obstipatie, diarree en een opgezette buik. Afgezien van de pijn, maakte het me ook ontzettend onzeker. Als ik wegging, keek ik wel tien keer in mijn tas of mijn diarreeremmers er wel inzaten. Op feestjes zocht ik altijd eerst naar het toilet en de uitgang. Dat leverde natuurlijk stress op, wat mijn darmklachten weer niet ten goede kwam. Ook darmonderzoeken leverden niets op. ‘Je hebt het prikkelbare darm syndroom’, zei de arts. Een diagnose die gesteld wordt als ze eigenlijk geen diagnose kunnen stellen. Is het er wel? Heb ik niet gewoon een heel lage pijngrens? Het zijn vragen die ik mezelf vaak gesteld heb. Omdat uit de onderzoeken steeds bleek dat er niets aan de hand was, werd de drempel om naar de huisarts te gaan alsmaar hoger. ‘Je hebt hoofdpijn, maar dat weten we toch al’, zei hij toen ik naar het spreekuur kwam. ‘Wat wil je dat ik eraan doe?’”

Kims opgezette buik. 

Kinderwens

“Het balletje kwam aan het rollen toen mijn vriend en ik graag kinderen wilden, maar het niet lukte om zwanger te raken. Toen de fertiliteitsarts me inwendig onderzocht, sprong ik tegen het plafond van de pijn. Ik had zelf intussen veel gelezen over endometriose en schrok me rot toen negentig procent van de symptomen op mij van toepassing bleek. Hoofdpijn, darmproblemen, extreme vermoeidheid, extreme menstruatie, problemen met zwanger raken… Ik somde ze op, maar de fertiliteitsarts wuifde mijn vermoedens weg. ‘Het zou kunnen’, zei ze. ‘Maar de kans dat jij het hebt is zeer klein. We verwijzen alleen door als we het honderd procent zeker weten.’ Dat is nou net het probleem met deze aandoening: de symptomen zijn zo vaag dat je nooit met zekerheid kunt zeggen dat het endometriose is. Ik heb enorm moeten pushen voor een doorverwijzing naar de gespecialiseerde gynaecoloog.”

“Een bol van 2,6 centimeter drukte van de buitenkant mijn darm bijna dicht. Ook zaten er verklevingen aan de achterkant van mijn baarmoeder en rond de urineleider. Gelukkig waren we er op tijd bij, maar ik moest wel geopereerd worden. Het verwijderen van de verkleving bij mijn darmen was niet noodzakelijk, maar toch hoefde ik hier niet lang over na te denken. Niet opereren zou betekenen dat mijn klachten zouden blijven en misschien nog wel erger zouden worden. Ook zou de endometriose een zwangerschap in de weg kunnen staan, dus wilde ik het hoe dan ook weg hebben.”

Kims buik na de operatie.

Grip

“Vijf kleine gaatjes in mijn buik herinneren aan de operatie die gelukkig goed is verlopen. Inmiddels is het 2,5 jaar later en het gaat naar omstandigheden redelijk goed met me. Met een aangepast dieet (gluten-, zuivel- en zoveel mogelijk suikervrij) voelt mijn lijf redelijk rustig. Ook mijn hoofdpijn is enorm afgenomen. Iets wat ik nooit had durven dromen omdat er niet per se een link wordt gelegd tussen hoofdpijn en endometriose. Helaas is mijn energieniveau nog altijd laag. Dat heeft misschien tijd nodig omdat ik jarenlang over mijn fysieke en mentale grenzen ben gegaan omdat ik dacht ‘dat het erbij hoorde’. Dat ik nu eindelijk een diagnose heb, heeft me weer grip op mijn leven gegeven. Ik ben heel lang doorgegaan alsof er niets aan de hand was, maar ik wist al die tijd: wat ik voel is niet normaal. Nu ik weet wat er met me aan de hand is, lukt het me om prioriteiten te stellen. Ook is er meer begrip van mijn omgeving.

“Met de zwangerschap is het goed gekomen, inmiddels ben ik moeder geworden van een dochtertje. De kans dat zij ook endometriose krijgt, is vanwege de erfelijkheidsfactor zeven keer groter. Zij mag niet hetzelfde doormaken en daarom vind ik het belangrijk dat er meer aandacht voor deze ziekte komt. Een op de tien vrouwen heeft het. Het stellen van een diagnose duur gemiddeld acht jaar. Vrouwen voelen zich vaak onbegrepen en blijven rondlopen met hun klachten. Ik zou tegen alle vrouwen willen zeggen: geef niet op als artsen je wegsturen zonder diagnose. Het is jouw lijf, jij weet het allerbeste waar jouw grenzen liggen.”

Kim met haar dochtertje. 

Meer weten? Kijk op de website van de Endometriose Stichting en op Kims website Kendoe.

1

Beeld: privébeeld, Josje Blokland Fotografie (portret Kim).

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien