Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Dít zijn momenteel de populairste honden- en kattennamen in Nederland

Een leuke, originele naam bedenken voor je trouwe viervoeter is best lastig. Toch zijn er een paar honden- en kattennamen die erg populair zijn onder de baasjes. 

Huisdierenverzekeraar Reaal Dier & Zorg heeft in een jaarlijks overzicht de populairste namen voor honden en katten op een rijtje gezet. Hoewel de favoriete hondennaam al jaren hetzelfde is, is er bij de katten dit jaar toch veel veranderd.

Advertentie

Vierde keer
Max is opnieuw de populairste naam voor een hond. Deze hondennaam staat al voor de vierde keer bovenaan. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de populariteit van Formule 1-coureur Max Verstappen. De enige nieuwe hondennaam in de top vijf is Lola op de vijfde plek, achter Bella, Pip en Bo.

The Lion King
In de top 5 populairste namen voor katten staan wat meer verrassingen. Zo was de naam Luna vorig jaar favoriet, maar die is dit jaar uit de top verdwenen. Momenteel staat Simba op nummer één, een nieuwe naam in de top 5. Volgens de dierenverzekeraar kan dit komen doordat volgende week een remake van The Lion King in première gaat. Verder heten ook veel katten in Nederland Nala (2), Bella (3) of Milo (5).

De uitkomsten zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien