Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dít zijn in Nederland de populairste hondennamen van 2019

Het kan soms best lastig zijn om een leuke én originele naam te bedenken voor je trouwe viervoeter. Niet voor niets dat er een paar hondennamen erg populair zijn onder alle baasjes. 

Rover, ’s werelds grootste netwerk van huisdieroppassers en hondenuitlaters, onthult de populairste hondennamen van 2019, gebaseerd op data van meer dan 2 miljoen huisdiereigenaren.

Advertentie

Nieuw
Met stip op nummer 1 in de lijst staat de jongenshondennaam Max. Wees dus niet verbaasd als andere honden in het bos reageren op jouw stem. En op nummer 2 en 3 prijken de meisjeshondennamen Luna en Lola. Nieuw in de lijst is de naam Pip, die overigens ook populair is onder baby’s.

De volledige top 10 hondennamen voor Nederlandse pups in 2019

  1. Max (↑)
  2. Luna (↓)
  3. Lola (↑)
  4. Bella (↓)
  5. Pip (nieuw)
  6. Bobby (↑)
  7. Charlie (↓)
  8. Tommy
  9. Bo (↑)
  10. Cooper (↑)

Artiesten
Opvallend is dat er dit jaar veel ‘menselijke’ namen tussen zitten. Zo zijn artiestennamen een echte trend aan het worden, maar blijven klassieke hondennamen zoals Rex (plek 44) en Laika (plek 109) ook weer in opkomst. Maar Scooby is toch wel de snelst rijzende ster. Deze naam gaat van nummer 1147 in 2018 naar 34 in 2019.

Babynamen
Er is ook een overeenkomst tussen de populaire honden- en babynamen in Nederland en dat is de ‘kort-korter-kortst’-trend. Namen hebben veelal 1 of misschien 2 lettergrepen en zijn een mix van ouderwetse Nederlandse namen en ouderwetse Engelse (bij)namen.

Nog een leuk cadeautje nodig voor je hond?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Rover. Beeld: iStock

Lees meer

Zo ziet deze week (20 t/m 26 oktober) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien