Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Dít zijn in Nederland de populairste hondennamen van 2019

Het kan soms best lastig zijn om een leuke én originele naam te bedenken voor je trouwe viervoeter. Niet voor niets dat er een paar hondennamen erg populair zijn onder alle baasjes. 

Rover, ’s werelds grootste netwerk van huisdieroppassers en hondenuitlaters, onthult de populairste hondennamen van 2019, gebaseerd op data van meer dan 2 miljoen huisdiereigenaren.

Advertentie

Nieuw
Met stip op nummer 1 in de lijst staat de jongenshondennaam Max. Wees dus niet verbaasd als andere honden in het bos reageren op jouw stem. En op nummer 2 en 3 prijken de meisjeshondennamen Luna en Lola. Nieuw in de lijst is de naam Pip, die overigens ook populair is onder baby’s.

De volledige top 10 hondennamen voor Nederlandse pups in 2019

  1. Max (↑)
  2. Luna (↓)
  3. Lola (↑)
  4. Bella (↓)
  5. Pip (nieuw)
  6. Bobby (↑)
  7. Charlie (↓)
  8. Tommy
  9. Bo (↑)
  10. Cooper (↑)

Artiesten
Opvallend is dat er dit jaar veel ‘menselijke’ namen tussen zitten. Zo zijn artiestennamen een echte trend aan het worden, maar blijven klassieke hondennamen zoals Rex (plek 44) en Laika (plek 109) ook weer in opkomst. Maar Scooby is toch wel de snelst rijzende ster. Deze naam gaat van nummer 1147 in 2018 naar 34 in 2019.

Babynamen
Er is ook een overeenkomst tussen de populaire honden- en babynamen in Nederland en dat is de ‘kort-korter-kortst’-trend. Namen hebben veelal 1 of misschien 2 lettergrepen en zijn een mix van ouderwetse Nederlandse namen en ouderwetse Engelse (bij)namen.

Nog een leuk cadeautje nodig voor je hond?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Rover. Beeld: iStock

Lees meer

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien