Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dít zijn de populairste hondenrassen in Nederland

We zijn dol op die trouwe viervoeters. In Nederland wonen nar schatting ongeveer 2,2 miljoen honden. Maar één soort komt ’t vaakst voor.

De lijst met populairste hondenrassen bevat alleen rashonden en is samengesteld door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Zij houden bij hoeveel nieuwe pups ingeschreven worden in Nederland.

Advertentie

  1. Het meest voorkomende hondenras is de Labrador Retriever. Deze honden staan bekend om hun lieve karakter en dat ze heel goed met kinderen overweg kunnen.
  2. Tweede in de lijst is de trouwe en actieve Duitse Herder. Dit zijn hele slimme honden die ook heel gehoorzaam kunnen zijn, als ze goed worden opgevoed.
  3. De Golden Retriever is nummer 3. Deze mooie, langharige honden zijn ook geliefd in gezinnen. Het zijn echte gezelschapsdieren. Vroeger haalden ze bij de jacht altijd de neergeschoten vogels op, die zo veel mogelijk intact moesten blijven. Daarom bijten ze niet snel door.
  4. De Berner Sennenhond is ook erg populair. Het is een wat rustige familiehond, een echte beer als hij volwassen is. Maar ze houden niet erg van rennen in het bos: ze liggen liever te rollen op de grond.
  5. De Staffordshire Bull Terrier is ook erg geliefd. Deze kleine honden zijn wel erg sterk – dus je moet ze goed opvoeden, wil je niet in de problemen komen.
  6. De Engelse Bulldog wordt ook vaak geroemd om zijn liefheid. Maar dit ras heeft ook veel aandacht nodig – dus laat ‘m niet te lang alleen.
  7. De Chihuahua is ook een topper: dit kleine viertoetertje gedraagt zich perfect bij kinderen en kan makkelijk overal mee naartoe. En dapper zijn ze zeker: ze zijn voor niemand echt bang.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update

Bron: Honden Verzekering Info. Beeld: iStock

Janine (58) nam een ooglidcorrectie: “De maat was vol toen ik in de bios al na 5 minuten mijn ogen wilde sluiten”

ooglidcorrectie

Per jaar worden in Nederland ruim 30.000 ooglidcorrecties uitgevoerd, waarmee het hier een van de populairste cosmetische ingrepen is. Na afloop zijn de meeste mensen razend enthousiast. Daarom: alles over een ooglidcorrectie.

Vraag je aan Sarah (39) of ze ijdel is, dan zal het antwoord zijn dat ze dat beslist niet is. “Sterker nog, ik gebruik amper make-up en doe hoogstens twee keer per jaar lippenstift op. Ik ben dan ook niet het type dat snel aan zichzelf zou laten sleutelen.” Toch heeft ze vorig jaar besloten om haar bovenste oogleden te laten liften. Niet omdat ze

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien