Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Híer komt post voor 'Sinterklaas in Spanje' uiteindelijk terecht

Heeft jouw kind of kleinkind weleens een brief geschreven naar ‘Sinterklaas in Spanje’ en deze ook echt in de brievenbus gedaan? Deze brieven worden er in het sorteercentrum netjes uitgevist en naar een speciale plek gebracht.

Al twintig jaar stuurt PostNL de brieven voor Sinterklaas naar kinderboerderij Het Weverkeshof in Nuenen in Brabant. De brieven met alleen ‘Sinterklaas’ komen hier terecht, maar de boerderij is ook het officiele postadres van de sint en gezinnen sturen dus vaak ook rechtstreeks brieven naar de boerderij. Ruim zestig vrijwilligers zitten elk jaar weer klaar om kinderen een antwoord te sturen, elke brief aan de sint krijgt namelijk een antwoord. Hoeveel brieven voor Sinterklaas PostNL elk jaar doorstuurt, is niet bekend.

Advertentie

Antwoord
Om een antwoord van de sint te krijgen moet er wel een adres op de brief staan en moet er een extra postzegel in de envelop zitten. Omdat al dit werk door vrijwilligers wordt gedaan, is er namelijk geen geld voor extra postzegels. De vrijwilligers krijgen een standaardbrief waarmee ze het antwoord beginnen, maar vullen dit ook aan met een persoonlijke boodschap voor de afzender. Een persoonlijke brief van de sint, dat is toch het allerbeste cadeautje?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD.nl. Beeld: ANP.

De Dag Nadat 16 – We afscheid namen van mijn tante tijdens de coronacrisis

De dag nadat 16

Premium

Elsbeth (53): “Kon het in deze rare coronatijd nog onwerkelijker? Die gedachte spookte de afgelopen week telkens door mijn hoofd. En ja, dat kon dus."

"Gisteren namen we afscheid van tante Aatje, de oudste zus van mijn moeder. Ze woonde sinds een zware operatie al een paar maanden in een verzorgingshuis en langzaam maar zeker drong tot haar door dat ze niet meer zou terugkeren naar haar eigen huis. Dat vond ze moeilijk, want tot de operatie had ze altijd zelfstandig gewoond. Sinds haar overplaatsing naar een ander verzorgingshuis ging het snel bergafwaarts met mijn 94-jar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien