Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Recept – Pasta- en bonensoep

Pasta e fagioli
* 1 el olijfolie
* 1 middelgrote venkelknol, in kleine blokjes
* 2 middelgrote uien, gesnipperd
* 2 stengels bleekselderij, gehakt
* 2 teentjes knoflook, gehakt
* 1 tl gedroogde oregano
* ¼ tl chili-vlokken
* 1 blik gepelde tomaten, in blokjes (400 g)
* 1 blik witte bonen, uitgelekt en afgespoeld (400 g) of liever nog zelf gewelde en gekookte witte bonen
* 1 l groentebouillon
* zout en peper naar smaak
* 250 g korte pasta, hier heb ik gnocchi sardi van Garofalo gebruikt
* 3 el platte peterselie, fijngehakt

Verhit de olijfolie in een grote pan op matig hoog vuur. Voeg de venkel, ui en selderij toe. Bak al omscheppend een minuut of 7. Voeg dan de knoflook, oregano en chilivlokken toe en laat 1 minuut meebakken. Roer de gepelde tomaten erdoor en laat de saus 10 minuten op matig laag vuur sudderen. Voeg dan de bouillon, zout en peper (naar smaak) toe, breng aan de kook en giet de pasta erbij.

Laat de soep onder af en toe roeren op matig vuur 15 minuten zachtjes koken tot de pasta net gaar is. Voeg de bonen toe en laat die goed doorwarmen. Bestrooi de soep met peterselie en dien op.
Bereiden: circa 30 min. Circa 250 kcal p.p. (bij 4 pers.).

Bekijk ook het recept voor de Kerrie, kokos & wortelsoep of een van de andere heerlijke recepten.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien