Amsterdam Light Festival met korting >

Redactieblog: Sportvasten

Redactieblog: Sportvasten Anderhalve maand geleden, op 1 april – nee, geen grap! – begon ik met sportvasten. Na mijn bijdrage aan Libelle 10 wilde ik eigenlijk wel weer iets strakker in mijn vel komen en nog belangrijker: van die ellenlange winterdip af.

Het lijkt wel of we nog maar twee seizoenen hebben, herfst en winter. Na contact te hebben gehad met Corinne van Vitavita kan ik beginnen. Met Pasen zijn we in een huisje in Limburg met het hele gezin én de hond. Dat is mooi, kan ik veel wandelen en ‘s morgens beginnen met hardlopen samen met hond Bob.  Heerlijk in de vrieskou in een nieuwe omgeving 20 tot 30 minuten per dag sporten, dat is goed te doen.

Met behulp van voedingssupplementen wordt het eten in drie dagen afgebouwd tot 3x 150 ml sap per dag. Ik ben benieuwd, als er iemand een snoeper is dan ben ik het wel. Houd ik het vol om tussendoor niets te eten? Drie dagen later. Ja, dus eigenlijk niets aan de hand. Raar: niets eten en toch geen honger hebben. Wel merk ik dat ik iets vaker kortaf ben tegen de kinderen.

Na twee dagen vasten mag ik weer gaan opbouwen. Ook dit valt best mee. En wat smaakt alles lekker! Kwark met fruit ‘s morgens is helemaal zo gek nog niet. Na negen dagen kan ik de balans opmaken: 3 kilo lichter en een stuk fitter.

We zijn nu anderhalve maand verder en ben nog 1 kilo afgevallen. Ik ontbijt nog steeds met kwark en fruit en ben ook weer meer gaan sporten, de ene dag op de sportschool en de andere dag samen met Bobbie en loopmaatje Hester.

Dat sportvasten ga ik zeker vaker doen! Ik heb echt gemerkt dat je met genoeg beweging en gezond eten lekker in je vel komt te zitten.

Caroline Alderden

Lees ook de redactieblog van Sandra Liesker.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien