Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Dít is de reden waarom je op je werk meer snoept dan thuis

Een snoeppot die regelmatig gevuld wordt, traktaties van jarige collega’s en een vrijdagmiddagborrel met goedgevulde schalen vol bitterballen. Snoep jij ook veel meer op het werk dan thuis?

Maar waarom kunnen we op het werk de verleiding zo moeilijk weerstaan?

Advertentie

Snaaigedrag
Op het werk moet je veel meer lekkers proberen te weerstaan dan thuis. Uit onderzoek van de Stanford Universiteit in Californië blijkt dat snaaineigingen voornamelijk door onbewust gedrag worden uitgelokt. De ene keer heb je last van een overbelast brein en de andere keer ben je er met je gedachten even niet bij. In beide gevallen loop je dubbel zoveel risico op snaaigedrag.

Vet inslaan
Als je het druk hebt en veel dingen moet onthouden, raakt de neocortex (een bepaald deel van je hersenen) overbelast. Hierdoor neemt het oerbrein het tijdelijk over. En je oerbrein wil zoveel mogelijk vet en zoet inslaan voor schaarse tijden. Dus bij drukte is de kans groot dat je voordat je het doorhebt dat stukje taart van die jarige collega al achter de kiezen hebt.

Gezond snacken
Wil je minder snoepen? Dan is het misschien verstandig om de snoeppot een paar bureaus verderop te zetten. Zo moet je veel meer moeite doen om een snoepje te makken, waardoor je er minder van eet. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit van Cornell. Daarnaast is het slim om gezonde dingen in het zicht te leggen. Dus heb je een tros druiven en wat snoeptomaatjes bij je? Laat ze niet in je tas zitten, maar leg ze alvast op je bureau. Zo houd je je oerbrein voor de gek en ga je eerder gezond snoepen.

Van deze producten mag je veel eten als je gewicht wilt verliezen:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Santé. Beeld: iStock

Lees meer

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien