Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Wil je naar de dierentuin gaan? Dan moet je je aan déze 8 regels houden

De dierentuin bij jou in de buurt opent nu misschien weer de deuren. Met het heerlijke weer in het vooruitzicht ben je vast niet de enige die plannen heeft om weer een bezoek aan de apen en giraffen te brengen. Maar hoe doe je dat veilig op 1,5 meter afstand van anderen? 

Nu een groot deel van Nederland vrij is in verband met Hemelvaart en het zonnetje aan de strakblauwe hemel staat, wil menig gezin de hort op. Op de volgende manier kun je veilig een bezoek brengen aan de dierentuin.

Advertentie

Tips om veilig de dierentuin te bezoeken

Een bezoek aan de dierentuin ziet er vooralsnog net even anders uit dan je gewend bent. Maar op de volgende manieren maak je er alsnog een gezellige dag van:

1. Reserveer van tevoren je kaartje

Spontaan naar de dierentuin gaan zit er niet in. Je moet van tevoren namelijk kaartjes reserveren voor een bepaald tijdslot. Kijk op de website van de dierentuin om te kijken hoe dat precies in z’n werk gaat, want iedere dierentuin pakt het anders aan.

2. Kom met de auto of fiets

Tickets gereserveerd? Ga dan met de auto of fiets, of loop naar de dierentuin. Zo kan het zorgpersoneel veilig gebruik maken van het openbaar vervoer zonder dat de bussen en treinen vol zitten met mensen die een dagje uit gaan.

3. Volg de richtlijnen

Grote kans dat je de richtlijnen van het RIVM inmiddels kunt dromen. Tijdens een dagje weg gelden die nog steeds. Houd 1,5 meter afstand (ook van de dieren), schud geen handen, nies of hoest in je elleboog en was regelmatig je handen en neem handgel mee.

6. Volg de aangegeven route

De dierentuinen zijn de afgelopen periode hard bezig geweest om weer open te mogen, dus er gelden speciale regels in het park die zijn goedgekeurd door de gemeente. Zo werken dierentuinen nu met een vaste looproute om het voor iedereen zo veilig mogelijk te houden. Bij de buitenverblijven vind je verschillende vakken zodat je op veilige afstand de dieren kunt zien. Sommige verblijven blijven dicht.

7. Betaal met pin of mobiel

Je doet de werknemers van de dierentuin een groot plezier door te betalen met pin of mobiel. Voor jezelf ook prettig, zodat je fysiek contact met mensen buiten je gezin kunt vermijden.

8. Blijf thuis bij ziekteverschijnselen

Het spreekt inmiddels voor zich, maar bij ziekteverschijnselen als koorts en verkoudheid is het niet verstandig om naar buiten te gaan. In dat geval moet je dus (helaas!) thuisblijven.

Meer tips voor uitjes dit hemelvaartsweekend? Dit kun je nu wel en niet doen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

dierentuin regels

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien