Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Rekening van Spaans restaurant vliegt om bijzondere reden het internet over

Het is algemeen bekend dat de salarissen in de horeca niet bijster hoog zijn, en dat personeel het vaak moet hebben van de fooi. Een restaurant in Murcia speel daar slim op in en probeert haar klanten in elk geval met een dikke glimlach (en hopelijk een fijne fooi) de rekening te laten betalen.

Hoe? Door een bijzondere toevoeging op de bon.

Advertentie

Max van Liemt ontving de kassabon enkele maanden geleden tijdens een trip in het Spaanse plaatsje. “Kwam de bon zojuist weer tegen. Een mooi voorbeeld hoe je klanten positieve ervaringen met een zeer beperkt budget kan bieden”, schrijft hij. Op social media zorgt de bijzondere actie van restaurant La Tapeoteca in elk geval voor veel lof.

Bedankje op de rekening

Want wat hebben de medewerkers nou gedaan? Onderaan de kassabon – na de opsomming van de genuttigde hapjes en drankjes – wordt de klant 5 keer vriendelijk bedankt. Elk bedankje levert een korting van 1 cent op.

Het restaurant krijgt van Max en vele anderen een dikke pluim. “Het zijn de kleine dingen die indruk maken”, schrijft iemand. “Wat een creatieve manier om je klant te bedanken”, valt iemand hem bij. Al reageert er ook een enkeling die een bedankje van 5 cent wat aan de karige kant vindt.

Grote glimlach

Maar dat is niet waar het om draait, volgens Max. “Zo bedank je klanten op een originele manier en laat je ze met een glimlach weer naar buiten gaan”, aldus Max.

Met deze heerlijke mini-tortillas waan je je even in Spanje:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: LinkedIn Max van Liemt & The Best Social Media. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien