Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Strandgangers opgelet! Op deze plekken mag je niet meer de zee in

Hoewel we met deze hitte snakken naar verkoeling en niets liever willen dan een verfrissende duik nemen, is dat niet altijd verstandig. Op een aantal stranden is zelfs de rode vlag gehesen, omdat zwemmen er niet meer veilig is.

Ben je op het strand bij Den Haag, Katwijk of Noordwijk? Dan kun je beter niet meer gaan zwemmen in zee.

Advertentie

Rode vlag gehesen op deze stranden

Op deze stranden is de rode vlag gehesen. Dat betekent dat het ten zeerste wordt afgeraden om te zwemmen in de zee. Volgens de Haagse reddingsbrigade moesten er zondag tientallen mensen uit het water worden gered. Op het Zuiderstrand moest zelfs iemand worden gereanimeerd.

Niet meer zwemmen

De situatie in zee is “zeer verraderlijk”, volgens de reddingsbrigade. Dit komt door een combinatie van de aflandige wind en de stroming in zee. Bovendien kunnen hulpverleners moeilijk in de gaten houden wat er gebeurt, omdat het zo druk is op het strand en ze er niet meer goed met voertuigen overheen kunnen rijden.

“De rode vlag wordt niet vaak gehesen”, laat een woordvoerder van de reddingsbrigade Den Haag weten aan de Nos. “Een paar dagen geleden moesten we het ook doen op het Zuiderstrand. Dat was al uitzonderlijk. En nu ook voor het hele strand.” De waarschuwing geldt tot later vanavond.

Stroming en muien

Ook de Katwijkse reddingsbrigade waarschuwt strandgangers. Volgens hen is er sprake van een “sterke stroming, hoge golven en veel actieve muien“.

Met dít product haal je zo al het zand van je voeten na een dagje strand

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nos. Beeld: iStock

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien