Anastasia nu met € 15,- voordeel naar de voorpremières!

Zoek binnen:

Drink je rode wijn ook al je hele leven per ongeluk verkeerd?

Niets, nou ja vooruit, bíjna niets maakt ons in de winter zo gelukkig als een goed glas rode wijn. Open haard, serie en kaarsjes aan: niets meer aan doen. Maar wat blijkt? We drinken rode wijn al die tijd al verkeerd.

Althans: wij hebben altijd geleerd rode wijn op kamertemperatuur te drinken. En we zijn niet de enige, want volgens de Sydney Wine Academy denkt 82% van de mensen er net zo over. Maar we zitten er dus met z’n allen mooi naast.

Advertentie

Subtiele smaken
Volgens de wijnacademie kun je rode wijn namelijk het best drinken op een temperatuur tussen de 12 en 18 graden. Wanneer je de wijn te warm drinkt, overheerst de alcoholsmaak en gaan de subtiele smaken verloren. Maar het is een dunne lijn, want als je de wijn weer te koel drinkt worden die smaken juist onderdrukt, de tanines zwaarder en het zuur te scherp. Een licht gekoelde wijn tussen 12 en 18 graden daarentegen zorgt ervoor dat alle smaken het best tot hun recht komen.

Cabernet sauvignon
Volle wijnen als cabernet sauvignon en shiraz kun je het best drinken bij een temperatuur van 16 tot 18 graden. De wat lichtere wijnen als pinot noir doen het goed bij zo’n 12 tot 14 graden. Hou jij meer van witte wijnen als sauvignon blanc en pinot gris? Die kun je het best drinken bij zo’n 6 tot 8 graden.  Geven we je toch nét op tijd voor de feestdagen nog even mee.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Metro UK. Beeld: iStock

 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien