50% korting op dagentree bij verschillende wellness resorts >

Zoek binnen:

Zo wordt je vaatdoekje weer brandschoon zónder 'm te wassen

Dat vaatdoekje op het aanrecht is een regelrechte bron van bacteriën. Het liefst zou je ‘m meteen weggooien na gebruik, maar dat is zonde.

Hoe krijg je dat doekje écht goed schoon, zodat je niet meer de neiging hebt om hem direct in de prullenbak te gooien? Hierbij eindelijk het verlossende antwoord.

Advertentie

Bacillenbron
Het antwoord op deze prangende vraag komt uit een verrassende hoek. Onderzoekers van de Universiteit van Florida ontdekten namelijk dat de magnetron de plek is waar een hoop bacteriën het loodje leggen. Maar liefst 99 procent van alle huishoudbacteriën zouden in de magnetron doodgaan, en zelfs hardnekkige virussen overleven het apparaat niet.

Slim trucje
Maar hoe reinig je dat vaatdoekje dan écht goed? Houd het onder de kraan en maak het helemaal nat. Leg het daarna één tot twee minuten in de magnetron op vol vermogen, tot het doekje helemaal droog is. Let er wel op dat het doekje echt goed nat is, anders ligt er brandgevaar op de loer. Blijf altijd in de buurt van de magnetron om het droogproces goed in de gaten te houden. En, let op: schuursponsjes die metaal bevatten, mogen absoluut niet in de magnetron.

Met dit slimme trucje is je huishouddoekje binnen twee minuten weer brandschoon en klaar voor (her)gebruik.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Flair.nl. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien