Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zo wordt je vaatdoekje weer brandschoon zónder het te wassen

Dat vaatdoekje op het aanrecht is een regelrechte bron van bacteriën. Het liefst zou je ’t meteen weggooien na gebruik, maar dat is zonde.

Hoe krijg je dat doekje écht goed schoon, zodat je niet meer de neiging hebt om hem direct in de prullenbak te gooien? Hierbij eindelijk het verlossende antwoord.

Advertentie

Bacillenbron

Onderzoekers van de Universiteit van Florida ontdekten dat de magnetron de plek is waar een hoop bacteriën het loodje leggen. Maar liefst 99 procent van alle huishoudbacteriën zouden in de magnetron doodgaan, en zelfs hardnekkige virussen overleven het apparaat niet.

Slim trucje

Maar hoe reinig je dat vaatdoekje dan écht goed? Houd het onder de kraan en maak het helemaal nat. Leg het daarna 1 tot 2 minuten in de magnetron op vol vermogen, tot het doekje helemaal droog is. Let er wel op dat het doekje echt goed nat is, anders ligt er brandgevaar op de loer. Blijf altijd in de buurt van de magnetron om het droogproces goed in de gaten te houden. En, let op: schuursponsjes die metaal bevatten, mogen absoluut niet in de magnetron.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Flair.nl. Beeld: iStock

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien