Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Een kijkje in het huisje van schrijfster Michelle Visser

Libelle Bookazine ligt vanaf vandaag in de winkel waarvoor schrijfster Michelle Visser de historishe roman Véronique schreef.  Ze schreef dit verhaal in haar schrijvershuisje in de tuin.

Véronique is een meeslepend verhaal over de achttienjarige Véronique die rond 1880 in weelde opgroeit op een landgoed bij Zutphen. Maar na de dood van haar vader blijkt dat zijn gezin er financieel slecht voorstaat en gaat Véronique een gearrangeerd huwelijk aan met de rijke Pieter Meijer, telg uit een volkse Amsterdamse familie. Het huwelijk is niet gelukkig en Véronique raakt steeds meer onder de indruk van onder andere Aletta Jacobs. Als ze met haar man naar Nederlands-Indië verhuist, lopen de spanningen op. Zal Véronique een tegendraadse keuze maken of schikt ze zich naar de conventies van haar tijd?

Advertentie

In Libelle 14 vertelt Michelle in een uitgebreid interview over hoe haar schrijfcarrière is begonnen én over haar schrijvershuisje in de tuin. Hieronder geeft Michelle ons een persoonlijke rondleiding door haar huisje.

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien