Lion King de musical, 2e kaart halve prijs >

Zoek binnen:

Zó vaak zou je een schuurspons moeten vervangen

Schuursponsjes zijn net als vaatdoekjes van die dingen waarvan je weet dat je ze eigenlijk vaker zou moeten vervangen. Maar hoe vaak kun je nou echt schoonmaken met een schuursponsje? In de video kun je ook zien hoe je ze het beste op kunt bergen.

Of je nou wel of geen vaatwasser hebt, een schuursponsje is in veel gevallen handig om het servies even goed schoon te maken voor het de machine in gaat. Er komt veel vuil in de sponsjes dus het is wel zo verstandig om het regelmatig te verwisselen. Uit een nieuw onderzoek van Scientific Reports blijkt dat mensen gemiddeld een keer per maand hun spons vervangen.

Vervangen
Om te onderzoeken hoe vaak je het zou moeten verwisselen, onderzochten ze 14 schuursponsjes. In die sponsjes vonden ze een bacterie die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Daar wil je nou niet echt het bord mee schoonmaken waar je later weer van gaat eten. Er zijn verschillende trucjes bedacht om de sponzen schoon te maken, zoals in heet water in de magnetron, maar uit het onderzoek bleek ook dat de bacteriën dit konden overleven. Daarom raden zij ook aan om de sponsjes een keer per week te vervangen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Countryliving.co.uk. Beeld: iStock.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien