Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: waarom vinden we sommige stemmen zo sexy?

Waar de ene stem ons niks doet, voelen we ons tot de andere stem opeens heel erg aangetrokken. Maar hoe kan het dat we weke knieën krijgen van bepaalde stemmen?

Dit blijkt vooral te maken te hebben met onze natuurlijke instincten.

Advertentie

Vrouwen
Vrouwen, die heteroseksueel zijn althans, voelen zich volgens onderzoek het meest aangetrokken tot zware en diepe stemmen. Waarom? Wanneer je als man een zware stem hebt, zou dit betekenen dat je meer testosteron hebt. Evolutionair gezien betekent een man met veel testosteron een goede partner, omdat ze zich goed kunnen voortplanten. En dat vindt de oermens in ons belangrijk.

Mannen
Bij heteroseksuele mannen werkt het eigenlijk hetzelfde. Zij voelen zich over het algemeen het meest aangetrokken tot vrouwen met een hoge stem. Wanneer je als vrouw een hoge stem hebt, zou je veel oestrogeen hebben. Volgens het mannelijk instinct betekent dit dat de kans groot is dat je te maken hebt met een gezonde en vruchtbare vrouw.

Lage stem
Op zich klinkt dit allemaal heel logisch, maar uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat onze stem lager wordt als we iemand proberen te versieren. Hoe zit dat dan? Dit heeft niks te maken met natuur, maar alles met cultuur te maken. In onze maatschappij wordt een diepe, lage en hese stem het vaakst sexy gevonden. Hierdoor passen we ons onbewust aan op dit stereotype. Een goed voorbeeld hiervan is Japan: Japanners vinden vrouwenstemmen juist sexy als deze hoog, schel en kinderlijk klinken, dus daar klinken de vrouwen over het algemeen eerder zo.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Margriet. Beeld: iStock

Speel hier de snackpuzzel van zondag 26 januari gratis

snackpuzzel

Premium

De gratis puzzel van 26 januari is ons er eentje! Lukt het jou om 'm op te lossen? Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en hebt 7 dagen om de puzzel op te lossen. Succes!

[minipuzzel]

 

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien