Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Zó maak je supersimpel (en goedkoop!) zelf je schoonmaakmiddelen

We geven klauwen met geld uit aan schoonmaakmiddelen. Voor alles hebben we weer een speciaal middeltje – duur en milieuonvriendelijk. Dat kan anders.

Helpling, de online marktplaats voor het vinden van een huishoudelijke hulp, legt uit hoe je met een paar simpele ingrediënten je eigen wondermiddeltjes maakt die een stuk goedkoper én duurzamer zijn. Grote kans dat je alle benodigdheden gewoon al in huis hebt.

Advertentie

Allesreiniger
De allesreiniger heeft zijn naam niet voor niets gekregen, want je kunt hem werkelijk voor alles in huis gebruiken. Het leuke is dat het ook nog eens super simpel is om te maken. Meng een gelijke hoeveelheid azijn met water et voilà: klaar voor gebruik. En o ja, die sterke geur van azijn in je huis los je op door een paar druppeltjes citroen toe te voegen.

Glimmende glazen
Azijn en ramen zijn een gouden combinatie. Maar onthoud wel: lap je ramen alleen op een bewolkte dag  Anders krijg je ze niet goed schoon. (Als de ramen warm zijn, verdampt het schoonmaakmiddel sneller en krijg je lelijke strepen).Meng gelijke delen azijn en water in een plantenspuit en spray het op de ramen. Neem af met een zeem en poets eventueel nog na met een krant (ja, echt).

Blinkende badkamer
Blugh, de badkamer schoonmaken. Niet ons favoriete klusje. Gelukkig kan het iets makkelijker: meng een kopje baking soda met azijn en voeg een paar druppels citroensap toe. De wc-pot zal blinken als nooit tevoren. Schrob even goed met een wc-borstel, spoel door en klaar is Kees.

Gootsteen verstopt
Last van een verstopte gootsteen? Daar hoeft geen loodgieter aan te pas te komen, want dit fiks je heel makkelijk zelf. Giet een half kopje baking soda en een half kopje azijn in de gootsteen. Dek het af, laat het een half uurtje zitten en spoel dan na met kokend water.

Aangekoekte pannen
Een aangekoekte gietijzeren pan afwassen met zeep? Dat is geen slim plan, want zo verwijder je de beschermlaag van de pan. Maak een mengsel van zout en olijfolie (echt waar) en smeer uit over de pan. Hiermee verwijder je de resten zonder de pan te beschadigen én zal de pan uiteindelijk ook nog eens beter gaan bakken.

Sieraden
Vooruit, dan maken we de sieraden ook gelijk maar schoon met een huis-tuin-keuken middeltje. Verzamel je zilveren sieraden, een oude tandenborstel of doekje en een beetje tandpasta. Wrijf zachtjes over het zilver heen en de oxidatie, ofwel een soort roest, zal langzaamaan verdwijnen. Hallo mooie glans, je sieraden lijken weer als nieuw.

Ook een handige en goedkope oplossing: zo maak je met zout je douchegordijn schoon.

Toe aan een nieuwe stofzuiger? Bespaar € 100,- op deze steelstofzuiger en kruimeldief in één:

Inventum steelstofzuiger en kruimeldief in éénInventum STS725RC
Inventum steelstofzuiger en kruimeldief in éénInventum STS725RC
€ 199,95 € 99,95
Bestel

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: helping. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien