Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dít moet je veranderen in je slaapkamer als je onrustig slaapt

Slaap jij vaak onrustig en lig je wakker omdat je denkt aan allerlei vervelende dingen? Er is een simpele manier om dit op te lossen zodat je veel rustiger kunt slapen.

Je kunt natuurlijk mediteren voor het slapengaan, of allerlei andere trucjes gebruiken om rustiger te slapen, maar er is ook iets dat je in de slaapkamer aan kunt passen om beter te slapen: je dekbed. Slapen onder een zwaarder dekbed zou namelijk volgens onderzoek veel positieve effecten hebben.

Advertentie

Controle
In ziekenhuizen krijgen patiënten bijvoorbeeld een zwaarder dekbed om angst te verminderen en mensen dieper te laten slapen. Ook kinderen die niet goed slapen of kinderen met autisme hebben baat bij een zwaarder dekbed. Therapeut Karen Moore vertelt: “In de psychiatrie zijn zwaardere dekens een krachtig instrument om mensen die angstig of boos zijn te helpen en te zorgen dat ze de controle niet verliezen.”

Hormonen
Uit onderzoek blijkt dat het gewicht op je lichaam ervoor zorgt dat je sneller ontspant en je je daardoor beter gaat voelen en ook beter kunt slapen. De lichte druk op je lichaam zorgt ervoor dat er meer serotonine wordt aangemaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen. En nog beter: dit hormoon wordt omgezet in melatonine: het hormoon dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt als het donker wordt.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Inc.com. Beeld: iStock.

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien