Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Slechte inpakker? Geen paniek: rommelige cadeautjes geven meer succes

Ben jij niet zo goed in het netjes inpakken van cadeautjes? Dat is juist goed, blijkt uit onderzoek dat recent verscheen in de Journal of Consumer Psychology. 

Met een slordig ingepakt cadeautje heb je namelijk vaker succes.

Advertentie

Tegenvaller
Het zit namelijk zo: wanneer een cadeautje perfect is ingepakt, zal de ontvanger hogere verwachtingen hebben van de inhoud. Mensen maken die koppeling tussen verpakking en wat er in het pakje zit nu eenmaal. En wanneer de verwachtingen torenhoog zijn, valt de inhoud juist sneller tegen.

Verwachtingsmanagement
Pak je je cadeautje daarentegen heel rommelig in of in een lelijk papiertje of een oude krant, dan heb je het tegenovergestelde effect. Uit het onderzoek is gebleken dat de ontvangers vóór het uitpakken wel een negatiever gevoel hadden bij het cadeautje, dan wanneer het cadeau mooi is ingepakt. Maar, wanneer het cadeautje uitgepakt werd, waren de ontvangers blijer met precies hetzelfde cadeautje wanneer het uit een lelijke verpakking kwam.

Uitzondering
Er is wel één uitzondering: pak het cadeautje niet lelijk in wanneer je ‘m aan een vage kennis geeft. Wanneer dit het geval is, kan het namelijk slechte gevolgen hebben voor jullie relatie. Personen die een rommelig ingepakt cadeautje van een vage kennis ontvingen, trokken namelijk snel de conclusie dat de gever hun relatie als onbelangrijk beschouwt. Maar voor goede vrienden en familie geldt dus: lekker rommelig inpakken deze kerst!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Linda. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien