Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Willen we allemaal weten: krijgen we nog sneeuw in januari?

We hebben al wat voorzichtige vlokjes zien vallen, maar verder kunnen we deze winter amper een winter noemen. Het is namelijk best warm voor de tijd van het jaar.

Dit weekend wordt het een graad of acht, negen overdag. Normaal ligt de temperatuur in januari in ons land gemiddeld rond de 3,1 graden – een flink verschil dus.

Advertentie

Geen handschoenen nodig
Uit de wat uitgebreidere weersvoorspellingen blijkt dat er in de tweede helft van januari meer kans is op neerslag. Maar valt dat in de vorm van regen of van sneeuw? Helaas voor de liefhebbers van dat witte wereldje: het lijkt erop dat het de hele maand te warm blijft voor sneeuw.

Van 7 tot 20 januari lijkt de temperatuur óók net iets boven gemiddeld uit te komen. Bovendien is in de laatste dagen van deze maand de kans op sneeuw vrij klein, voor zover het mogelijk is om dat nu al te zeggen, omdat het dan ook zacht wordt. Het blijft qua temperatuur een beetje zoals het nu is: rond de 6 graden. Hoewel de kans op sneeuw vrij klein is, wordt het wel nat, deze maand. Je kunt, kortom, de rest van januari beter je paraplu meenemen dan je handschoenen.

Maart
En hoe het dan zit, daarna? Of we in februari of maart nog een pak krijgen, is helemaal lastig te zeggen. Maar je weet maar nooit. Sneeuwfanaten: gewoon blijven hopen. Winters weer met vorst en sneeuw is juist in maart mogelijk, omdat het volgens het KNMI een overgangsmaand is van de winter naar de lente. Met een gemiddelde temperatuur van 4,7°C tegen normaal 6,2 °C was maart vorig jaar nog bijzonder koud.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weerplaza. Beeld: iStock. 

Zo ziet deze week (2 t/m 8 juni) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Premium

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat? 

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien