Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Snel én makkelijk je ramen lappen doe je zo: een stappenplan

Is ramen lappen typisch zo’n karweitje waar jij elke keer weer tegenop kijkt? Niet nodig! Met dit handige stappenplan maak jij je ramen gemakkelijk én snel streeploos schoon.

Wat heb je er voor nodig?

Advertentie

  • Afwasmiddel
  • Spons
  • Microvezeldoek
  • Raamtrekker
  • Zeem
  • Eventueel een oude krant

Stap 1: ramen schoonmaken

Maak allereerst een sopje met het water en een scheutje afwasmiddel. Sop hiermee de ramen in en gebruik een spons om de ramen te wassen. Hiermee haal je alvast het ergste vuil weg. Maak vervolgens weer een nieuw sopje en sop de ramen nog een keer.

Stap 2: gebruik de trekker

Pak nu de raamtrekker erbij en gebruik deze om de ramen af te nemen. Het is hierbij belangrijk dat je banen trekt van boven naar beneden. Laat de banen overlappen om strepen te voorkomen. Let op: stop nooit halverwege het raam, want dan krijg je strepen.

Stap 3: ramen zemen

Maak de raamtrekker tussendoor steeds schoon met een vochtige zeem. Ook hiermee voorkom je strepen. Trek een baan, maak de trekker schoon en trek vervolgens weer een baan. Herhaal dit tot je het hele raam hebt gedaan.

Stap 4. strepen verwijderen met krant

Heb jij alsnog strepen op het raam? Haal deze strepen dan weg met krantenpapier. Maak een prop en boen hiermee de strepen weg.

Stap 5. kozijnen schoonmaken

Maak tot slot de kozijnen schoon en stofvrij met een vochtige microvezeldoek.

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje.

Bron: Flaironline.nl. Beeld: iStock.

De Dag Nadat Vervolg 36 – Onze baby niet levensvatbaar bleek

Loes (36): “Vanaf het moment dat we in het ziekenhuis kwamen, kreeg ik elke twee uur een tabletje dat ervoor zorgde dat de weeën opgewekt werden. Behalve ’s nachts, omdat het ook belangrijk is dat je je rust pakt. Je moet ten slotte wél een bevalling doorstaan."

Lees hier het begin van De Dag Nadat >

"Omdat ik de nacht ervoor helemaal niet had geslapen, viel ik die vrijdag toch af en toe in slaap. Ron en ik waren samen en het vóelde ook heel erg samen: dit gingen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien