Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dit zijn de leukste spelletjes die je met z'n tweeën kunt spelen

Spelletjes spelen is altijd leuk. Maar welke spel haal je uit de kast als je maar met z’n tweeën bent? Met deze tips kun je thuis de strijd aangaan met je partner of huisgenoot.

Advertentie

Schaken

Schaken is een spel dat je vaak vergeet, maar bij uitstek geschikt is om met z’n tweeën te spelen. Je kunt zelfs schaaksets kopen waarop je ook backgammon kunt spelen. Ga jij jouw partner schaakmat zetten?

Koehandel

Misschien ken je Koehandel al van het kaartspel, maar dat kun je alleen spelen vanaf 3 personen. Koehandel het bordspel is ook geschikt voor 3 en meer, maar als je het bord omdraait heb je een nieuw bord speciaal voor 2 personen, met eigen uitleg en spelregels. Multifunctioneel dus. Heb je een boerenhart? Dan is dit het spel voor jou. Zowel voor starters als beginners.

Stratego

Heb je zin om een avondvullend spelletje te spelen? Dan is Stratego perfect voor jou. Het doel? Val jouw tegenstander aan en verover de vlag. Dit klassieke bordspel heet niet zonder reden Stratego: over al je zetten moet je strategisch nadenken.

7 Wonders

Speciaal ontwikkeld voor 2 spelers: 7 Wonders. Iedere speler is een leider van een eigen beschaving. In die beschaving moet je imponerende gebouwen en wonderen bouwen. Al het goeds komt in 3, zo ook in dit spel. Het spel speelt zich namelijk in 3 tijdperken af en je kunt winnen op 3 verschillende manieren. Met dit spel ben je zo’n halfuur zoet, heel fijn dus als je niet de hele avond aan de keukentafel wilt zitten.

Saboteur, het duel

De gewone variant van Saboteur is voor 3 tot 5 spelers, maar gelukkig is daar Saboteur: het duel. Het is een opzichzelfstaande versie van het kaartspel en het doel is om zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen. Je kunt elkaar helpen of, zoals de naam van het spel al verklapt: saboteren. Met kaarten en omkoopbare trollen kun je je tegenspeler lekker tegenzitten. Heeft je partner geen zin? Prima, dit spel kun je ook in je eentje doen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien