Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Deze spiegel is dé interieurtrend van deze zomer

Vergeet lijstjes aan de muur. Deze zomer hang je iets heel anders op waarmee je je huis oppimpt. En het is nog eens handig ook.

Misschien heb je er al een paar zien hangen, want de trend is in opkomst. Het gaat om de ronde spiegel. Je hebt deze spiegel in allerlei soorten en maten. Zo kun je een muur opleuken met verschillende kleine ronde spiegels bij elkaar, of kun je gaan voor een groot en extravagant exemplaar met goud of stro.

Advertentie

Speels

Zo’n spiegel staat ontzettend chic. Of soms juist een beetje bohemian als je voor een lekker speels exemplaar gaat. Benieuwd hoe zo’n spiegel eruitziet in je huis? Wij zochten wat inspiratie voor je op.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

1st of June! I didn’t even realise. How did that happen?! I do like June, it’s my birthday month, it’s also my daughter and sons birthday month, they are only 3 days apart. Harry was actually due on Lily’s birthday, what’s are the chances of that? Go on… say it….. It means we are all Geminis too! My poor poor husband. He asked me what I want for my birthday but I really can’t think of anything, been racking my brains for weeks and the best I can come up with is a new pair of prescription sun glasses 🤣. Oh the joys of getting old. Will be a Hoover next year! Suggestions welcome btw…. #livingroomdecor #livingroominspo #oakflooring #farrowandball #originalcharacter #footstool #roundmirror #upcycledfurniture #plantsofinstagram #parquetfloor #lincrusta #geminiseason #wallartdecor

Een bericht gedeeld door Rachael (@beetrootandblack) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

I apologize in advance that Weston’s room is mainly what I post when it comes to my home…I’ll be real it’s the only one that stays clean 😂 In other words, I have cabin fever. All it does is rain in Virginia and I’m dying to be out in the sun. How is everyone else holding up?! ⋅ ⋅ ⋅ ⋅ #morganfaithpresets #thisismotherhood #inbeautyandchaos #mommyblogger #acupofmotherhood #lifeasmama #lovelylittlesquares #momswhoblog #stayathomemommy #motherhoodsimplified #pocket_sweetness #motherhoodmoment #darlingdaily #raisinglittles #motherhoodintheraw #motherhoodunplugged #neutraltones #neutralhome #neutralnursery #genderneutralnursery #bohonursery #sunmirror #targetfinds #ikeausa #shopsmall #smallshopsupporter #ittybittybeanco #whatlittlewonder

Een bericht dat is gedeeld door @ itsvanessaashly op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

spring moved in💐🌷

Een bericht gedeeld door Daphne (@daphisticated) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Welcome to my jungle! 🧡🌿🌿🌿 #iconjanehome

Een bericht gedeeld door @iconjane ‘s home (@iconjanehome) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Monday! I’ve had a lovely Bank Holiday Monday! Thanks to Hubby I was able to get some well needed rest. So I woke recharged. However the day ran away with me a little, so I didn’t get to do all the tasks I wanted. But the bathroom got a good clean 🧼 and there are many more days of lockdown to tackle the rest. Enjoy your evening everyone! Sash Xx ________________________________________________________#livingroomdecor #livingroomdetails #consoletabledecor #neutrallivingroom #livingroominspo #interiordetails #nordichome #blackinterior #scandinaviandesign #scandidecor #designstyleliving #itsallinthedetails #minimalstyle #interior_delux #interiorstyling #vardagsruminspo #housetohome #smallspaceliving #homestyling #flattohome #homeofinstagram #flatdecor #flatinterior #apartmentdecor #apartmentliving #howirent #stylingaflat #blackinterior #monochromelivingroom #interiorstylist #roundmirror

Een bericht gedeeld door S A S H | F L A T D E C O R (@sashblessedhome) op

Wil jij er ook zo een in huis? Wij zochten de mooiste exemplaren voor je uit.

En zo houd je hem het beste schoon:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mensen uit dít jaar worden vervroegd uitgenodigd voor coronavaccin

Goed nieuws voor mensen die geboren zijn in 1952: deze groep mag namelijk eerder dan gepland een coronavaccin halen. Vanaf dinsdag zullen zij een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie van het RIVM.

Ook kunnen mensen uit deze leeftijdsgroep nu alvast zonder een uitnodiging online een afspraak maken. Het gaat in totaal om zo’n 200.000 mensen die het coronavaccin van Pfizer/BioNTech eerder mogen halen.

Advertentie

Eerder extra levering coronavaccin

Eigenlijk was het de bedoeling dat deze groep mensen pas eind april een uitnodiging zal ontvangen om begin mei een prik te krijgen, maar doordat er een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin is gekomen, komen ze eerder in aanmerking, aldus een woordvoerster van het RIVM. Volgens haar speelt het ook mee dat sommige mensen die eerder aan de beurt waren, niet direct een afspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er bepaalde afspraakmomenten openstaan, die ze nu dus alsnog willen vullen.

Uitnodiging van huisarts

Sommige mensen uit het jaar 1952 kunnen ook nog in een andere vaccinatiegroep terecht komen, zoals bijvoorbeeld die voor mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor dat zij ook een uitnodiging voor een coronavaccin krijgen via hun huisarts. Mensen die mobiel zijn mogen volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten.

Janssen vaccin

Woensdag werd nog bekend gemaakt dat de 80.000 doses van het Janssen vaccin die Nederland al heeft, voorlopig nog op de plank blijft liggen. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil wachten met prikken totdat er meer bekend is over het onderzoek dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar de veiligheid van het middel doet.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Belangrijke feiten en cijfers over alarmmiddel NL-Alert

Als er in onze omgeving een ramp gebeurt of een noodsituatie ontstaat, informeert de overheid ons via een NL-Alert. Deze melding op je mobiele telefoon vertelt wat er aan de hand is, wat we het best kunnen doen en waar we meer informatie kunnen vinden. Bij wat voor situaties wordt een NL-Alert ingezet? En wat als je ‘m niet ontvangt?

Libelle samen met de Rijksoverheid

Advertentie

Op 14 december 2012 werd NL-Alert voor het eerst ingezet bij een brand in het Groningse Tolbert. Sindsdien zijn er heel veel NL-Alerts uitgezonden tijdens allerlei incidenten. Het alarmmiddel wordt door de overheid ingezet bij uiteenlopende noodsituaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer.

Verschillende situaties

In maart 2020 gebruikte de Rijksoverheid NL-Alert om mensen op te roepen thuis te blijven en drukke plekken te vermijden. Strandgasten kregen afgelopen zomer een NL-Alert om hen te waarschuwen voor gevaarlijke stromingen in zee. Hierbij was het advies om alleen tot kniehoogte het water in te gaan.

Via mobiel én schermen

Als je een NL-Alert ontvangt op je mobiele telefoon, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan bij een appje of e-mail. Om zo veel mogelijk mensen te bereiken, wordt een NL-Alert ook getoond op digitale reclameborden en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer.

Wat als er tijdens de les een NL-Alert binnenkomt?

Onderstaande video laat zien in wat voor situatie een NL-Alert mensen bijvoorbeeld kan waarschuwen.

Geen NL-Alert ontvangen?

9 op de 10 Nederlanders lezen een NL-Alert direct na ontvangst. Maar wat als je in de buurt van een incident was, maar geen NL-Alert hebt ontvangen? Daar kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Je mobiele telefoon stond uit of in de vliegtuigmodus
  • Je had tijdelijk geen bereik
  • Je telefoon was verbonden met een zendmast buiten het getroffen gebied, die het NL-Alert niet uitzond

Controleberichten

De overheid zendt 2 keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit, op de eerste maandag van juni en december rond 12.00. Met dit bericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Ook checkt de overheid hiermee het bereik van NL-Alert. Maar liefst 9 op de 10 Nederlanders ouder dan 12 jaar ontvingen het controlebericht afgelopen december. Op maandag 7 juni 2021 wordt rond 12.00 uur weer zo’n controlebericht uitgezonden.

Kom in actie

Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij. Hier kun je meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Een NL-Alert ontvang je automatisch, hiervoor hoef je niks te doen.

Deze campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie in het kader van ‘Balancing Security and Mobility’.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Helaas pindakaas: lenteweer laat nog even op zich wachten

Eerder zag het er nog naar uit dat we dit weekend zonnig weer zouden krijgen, maar het lijkt er op dat we toch nog even geduld moeten hebben. Het weer dat we de afgelopen twee dagen hebben gehad, houdt namelijk nog wel even aan. Volgens Buienradar-meteoroloog Maurice Middendorp laat het lenteweer zich voorlopig niet zien.

En dat is toch een flinke domper…

Advertentie

Volgende week wel droog

Na dagen van grijze wolken, regen en frisse temperaturen was het vooruitzicht van lenteweer érg aantrekkelijk, maar voorlopig zit het er dus nog niet in. Zaterdag en zondag start de dag zonnig, maar in de loop van de dag ontstaan er stapelwolken die de zon wegdrukken. Ook maandag en dinsdag is het weer nog niet om over naar huis te schrijven: er valt hier en daar nog een kleine regenbui, maar de rest van de week houden we het waarschijnlijk wel droog. “Het is ook redelijk windstil nu en als de zon schijnt dan merk je echt wel dat het april is,” aldus Middendorp.

Waar dan wel lenteweer?

Hoewel het aardig fris gaat zijn, is het volgens Middendorp verstandig om je alsnog goed in te smeren. “Het voelt buiten misschien niet als halverwege april, maar de zon heeft nu een zonkracht van 4. in de wintermaanden staat de zon laag en voel je dat minder. Maar in de zomermaanden komt de zon steeds hoger te staan en wordt hij steeds feller. Hierdoor kan je sneller verbranden.” Mensen die willen genieten van lenteweer kunnen volgens hem het beste een bezoekje brengen aan het noorden van het land en dan met name het Waddengebied. Daar zal het zonnetje volgende week lekker schijnen en kan het tot wel 17 graden worden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Mensen uit dít jaar worden vervroegd uitgenodigd voor coronavaccin

Goed nieuws voor mensen die geboren zijn in 1952: deze groep mag namelijk eerder dan gepland een coronavaccin halen. Vanaf dinsdag zullen zij een uitnodiging ontvangen voor een vaccinatie van het RIVM.

Ook kunnen mensen uit deze leeftijdsgroep nu alvast zonder een uitnodiging online een afspraak maken. Het gaat in totaal om zo’n 200.000 mensen die het coronavaccin van Pfizer/BioNTech eerder mogen halen.

Advertentie

Eerder extra levering coronavaccin

Eigenlijk was het de bedoeling dat deze groep mensen pas eind april een uitnodiging zal ontvangen om begin mei een prik te krijgen, maar doordat er een eerdere extra levering van het Pfizer-vaccin is gekomen, komen ze eerder in aanmerking, aldus een woordvoerster van het RIVM. Volgens haar speelt het ook mee dat sommige mensen die eerder aan de beurt waren, niet direct een afspraak hebben gemaakt bij de GGD. Hierdoor blijven er bepaalde afspraakmomenten openstaan, die ze nu dus alsnog willen vullen.

Uitnodiging van huisarts

Sommige mensen uit het jaar 1952 kunnen ook nog in een andere vaccinatiegroep terecht komen, zoals bijvoorbeeld die voor mensen met een bepaalde medische aandoening. Het kan daardoor dat zij ook een uitnodiging voor een coronavaccin krijgen via hun huisarts. Mensen die mobiel zijn mogen volgens het RIVM zelf kiezen door wie ze zich laten inenten.

Janssen vaccin

Woensdag werd nog bekend gemaakt dat de 80.000 doses van het Janssen vaccin die Nederland al heeft, voorlopig nog op de plank blijft liggen. Minister De Jonge van Volksgezondheid wil wachten met prikken totdat er meer bekend is over het onderzoek dat het Europees Medicijn Agentschap (EMA) naar de veiligheid van het middel doet.

Vragen over het coronavaccin? Dokter Rutger geeft antwoord:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: Getty

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien