Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Zo worden je sponzen écht goed schoon

Even de glazen afwassen, het aanrecht afnemen, en dan ook maar meteen de tafel meepakken. Een keukenspons wordt er dan natuurlijk niet frisser op. Hoe maak je ‘m vervolgens het beste schoon?

The Goodhousekeeping Institute stortte zich op deze vraag en bekeek wat het beste werkte: in de vaatwasser, de magnetron, wasmachine, bleken of weken in azijn.

Advertentie

En de beste manier is…
Bleek, aldus Good Housekeeping. Meng 3/4e kop bleekmiddel in een liter water en laat de spons vijf minuten weken, afspoelen en… klaar is Kees! Zo makkelijk is het. Tijdens het testen bleek dat 99,9 procent van de bacteriën geëlimineerd waren. Maar, hoe goed je dit ook doet, je keukensponzen zullen niet eeuwig meegaan. Reinig ze dus wekelijks volgens deze methode en gooi ze afhankelijk van het gebruik na drie weken weg.

Andere opties
Na het bleken blijkt het gebruik van een magnetron het beste te werken. Leg de spons doordrenkt met water in de magnetron en laat hem een minuut op hoge temperatuur verwarmen. Of als je het nóg makkelijker wil aanpakken, kun je ‘m in de vaatwasser laten meedraaien.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Goodhousekeeping.com. Beeld: iStock

Je oven zonder moeite weer blinkend schoon? Dat doe je zó:

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien