Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

11x déze spullen zijn onmisbaar in je handbagage

In je handbagage wil je zo min mogelijk onnodige spullen meezeulen. Maar wat moet je er sowieso wél in stoppen?

Ons advies is om aan de volgende spullen te denken…

Advertentie

Alleen met handbagage reizen? Libelle’s reisvlogger Bonnie geeft in bovenstaande video tips!  

1. Reisportemonnee
Constant in je tas naar je benodigde reisdocumenten moeten vissen, is irritant. Zorg dat je je paspoort, vliegticket, hotelbevestiging en de routebeschrijving bij elkaar geordend hebt in een reisportemonnee.

2. Oogmasker en oordoppen
Lekker in slaap dommelen in het vliegtuig? Vergeet dan je oogmasker en oordoppen niet. Hou het goedkoop: oogmaskers en oordoppen zijn sowieso snel aan vervanging toe.

3. Extra muziekoordopjes
Voor je het weet, begeven je oortjes het weer. Heel vervelend als je middenin dat kalmerende nummer van Celine Dion zat. Zorg dus altijd voor een extra setje muziekoordopjes.

4. Kopie van je paspoort
Je paspoort in het buitenland kwijtraken is doffe ellende. Mocht het je overkomen, dan is het zó fijn om een kleurenkopie van je paspoort bij je te hebben, om de boel zo snel mogelijk geregeld te krijgen.

5. Universele adapter
De teleurstelling van de eeuw: helaas hebben we wereldwijd niet één hetzelfde stopcontact. Altijd handig dus om een wereldstekker bij je te hebben. Die koop je al voor 10 euro.

6. Regenponcho 
Niet echt charmant, maar zó praktisch. Een regenponcho neemt minimale ruimte in en zorgt dat je je handen vrij hebt als het regent – anders dan wanneer je een paraplu meesleept.

7. Hersluitbare plastic zakjes
Je zult zo’n zakje sowieso nodig hebben voor vloeistoffen, om de security mee door te komen. Neem er dan nog 2 extra mee. Ze zijn zo handig om spulletjes in te ordenen. Ook ideaal voor als je iets vochtigs als je badpak in de koffer wil doen, als die nog niet helemaal opgedroogd is.

8. Snacks
Niet zo happig op het eten in het vliegtuig, of vind je het te duur? Je kunt ook prima je eigen broodjes of snoep meenemen. Ook fijn als je midden in de nacht in het hotel aankomt en honger hebt.

9. Paracetamol
Met hoofdpijn je vakantieoord tegemoet vliegen is geen feestje. Laat het de voorpret van je reis niet bederven: tik lekker een aspirientje achterover.

10. Reistube tandpasta
Verbazingwekkend genoeg heeft menig hotel geen tandpasta in de badkamer voor de gasten klaarstaan. En na een lange vliegreis, kunnen je tanden zeker wel een borstelsessie gebruiken. Een tube tandpasta in reisformaat koop je bij iedere drogist.

11. Tijdschrift
Als er geen WiFi is of als je telefoon leeg is en je nergens kunt opladen, ben je maar wát blij met een tijdschrift achter de hand. Inpakken dus, die laatste Libelle!

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Business Insider. Beeld: iStock

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien