Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Let op: dít is waarom steeds meer katten gebroken pootjes hebben

Het was een hete zomer dit jaar. En dat hebben de katten wel gemerkt, want door de hitte belandden veel katten bij de dierenarts vanwege gebroken pootjes.

Gebroken pootjes? Ja, en dit heeft alles te maken met de hormonen van de krolse katten.

Advertentie

Snel raar
Wanneer het warm is, krijgen katten meer zin om zichzelf voort te planten. Ze worden krols en gaan ze op zoek naar een vrouwtje. En door de warmen spelen de hormonen flink op, waardoor het bij de vrouwtjes snel raak is. “Als een kater deze week een ongesteriliseerde poes tegenkomt, is het vrij snel gepiept”, legt Carmen Silos van de Dierenbescherming uit aan RTL Nieuws. 

Dumpen
Moederpoezen zijn zelfs nadat hun kittens 8 à 9 weken oud zijn alweer krols. Hierdoor zijn er momenteel veel te veel kittens. De baasjes hebben het vaak ook veel te laat door. Aangezien ze er niet op zitten te wachten, worden veel nestjes naar het dierenasiel gebracht of erger nog: gedumpt. Om een volgende geboortegolf tegen te gaan, kun je de katten en kittens het beste laten steriliseren.

Brokkenpiloten
De katten zijn zich dus razendsnel aan het voortplanten deze zomer. Maar dat is niet het enige probleem. Want als een krolse kat naarstig op zoek is naar een poes, dan kunnen ze zo enthousiast worden van de geur van de poezen dat ze tijdens de zoektocht hun pootjes breken. Door de warmte staan veel ramen open, waardoor ze bijvoorbeeld uit het raam springen en verkeerd terechtkomen. Of ze letten niet goed op in het donker en worden aangereden. “Het zijn brokkenpiloten”, zegt een medewerker van Dierenopvang Amsterdam.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws, De Stentor. Beeld: iStock

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien