Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Strooiwagens vannacht voor het eerst dit najaar massaal de weg op

Het wordt in de nacht van dinsdag op woensdag erg koud en dat heeft grote gevolgen voor de veiligheid op de weg.

De temperatuur zakt landinwaarts naar waarden tussen 0 en -2 graden, meldt Buienradar.

Advertentie

Mistlampen aan
En omdat het ook heeft geregend vandaag, kan het wegdek op bepaalde plekken nat zijn. Waar het nat is en waar het gaat vriezen, kan het daarom gelijk spekglad worden. Rijkswaterstaat heeft daarom gemeld massaal met strooiwagens de wegen op te gaan. Dus mocht je vanavond gaan autorijden: pas goed op, het kan glad zijn. Verder wordt er dinsdagavond en woensdagochtend vroeg dichte mist voorspeld.

Ook de komende dagen is het oppassen als je de weg op gaat. Het blijft namelijk lokaal ’s nachts vriezen en overdag wordt het niet warmer dan 4 of 5 graden. Met regen erbij kan het door het hele land zorgen voor gladheid, zeker in de avonden en ochtenden.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws. Beeld: iStock

Columnist Hans: “Het nadeel van gespreksnarcisten? Ze vréten energie”

Hans

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in zijn leven. Deze week: gespreksnarcisten.

Gespreksnarcisme, ik had er nog nooit van gehoord. Een gespreksnarcist is iemand die gedurende een gesprek alleen maar over zichzelf wil spreken. Nu ik wist wat het was, moest ik meteen aan mijn buurvrouw Annemieke denken. Vorige week moest ik uitwijken voor een auto, waarbij ik van mijn fiets viel en mijn voet verstuikte. Dat liep een beetje moeilijk. “Wat heb jij nou?”, vroeg Annemieke, toen ik haar huis voorbij strompelde. “Van mijn fiet

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien