Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Telefoons weg tijdens het eten? Dít tafelkleed helpt je een handje

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig geen seconde meer zonder onze telefoon kunnen. Zelfs aan tafel kunnen we het niet laten om nog even snel een appje te versturen of een foto te maken. Eigenlijk best ongezellig, toch? De Utrechtse ontwerper Ralf Lambie bedacht daarom een zogeheten ‘sociaal’ tafelkleed.

Het tafelkleed blokkeert de signalen van telefoons, zodat het onmogelijk is om deze tijdens het eten nog te gebruiken.

Advertentie

‘Aandacht hebben voor elkaar’
Ralf had het idee al een langere tijd in zijn tekenmapje zitten, maar een bezoek aan het designmuseum in Kerkrade gaf uiteindelijk de doorslag. De industrieel ontwerper werd er op een gedachtespoor gezet: wat is de luxe van de toekomst? “Dat is toch eigenlijk tijd en aandacht hebben voor elkaar”, aldus Ralf.

Instagram en Facebook checken
“Zelfs aan tafel bij het kerstdiner merk je dat iedereen af en toe even zijn telefoon erbij pakt om te kijken wat er op Instagram of Facebook gebeurt. De smartphone is de hele tijd aanwezig”, zo vertelt hij. Hij vroeg zich dan ook af: kun je dat niet tegengaan op een vriendelijke manier?

Speciale stof
Ralf bedacht Samen: een tafelkleed waarin aan 4 kanten een apart zakje is gemaakt voor telefoons. Daarin is stof verwerkt die signalen van buiten blokkeert door het Kooi van Faraday-effect. Als je je telefoon hierin steekt, kun je dus niet meer gebeld worden of verbinding maken met je mobiele netwerk.

Prijzig kleedje
Mocht je het kleed wat vinden, moet je helaas nog wel even door sparen. De productieprijs gaat namelijk ‘richting de 500 euro’, aldus Lambie. “Idealiter ga ik met een ondernemer in zee die dit verder met mij wil doorontwikkelen zodat het op grotere schaal kan worden geproduceerd.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bright. Beeld: iStock

Femke: “Ik neem me subiet voor om vanaf morgen de boel de boel te laten”

huishouden

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week is ze geïrriteerd over haar rol in het huishouden.

“Zullen we elkaar vertellen waar we goed in zijn?” We oefenen het al een tijdje, maar Nathan blijft het moeilijk vinden om zijn sterke punten op te sommen. Nu begint hij er zelf mee. “Ik ben goed in verhalen vertellen. Ik ben goed in lego bouwen. Ik ken alle automerken.” Hij gaat verbazingwekkend snel, deze avond. “Nu jij”, zegt hij plotseling. Mijn gedachten

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien