Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Telefoons weg tijdens het eten? Dít tafelkleed helpt je een handje

Het lijkt wel alsof we tegenwoordig geen seconde meer zonder onze telefoon kunnen. Zelfs aan tafel kunnen we het niet laten om nog even snel een appje te versturen of een foto te maken. Eigenlijk best ongezellig, toch? De Utrechtse ontwerper Ralf Lambie bedacht daarom een zogeheten ‘sociaal’ tafelkleed.

Het tafelkleed blokkeert de signalen van telefoons, zodat het onmogelijk is om deze tijdens het eten nog te gebruiken.

Advertentie

‘Aandacht hebben voor elkaar’
Ralf had het idee al een langere tijd in zijn tekenmapje zitten, maar een bezoek aan het designmuseum in Kerkrade gaf uiteindelijk de doorslag. De industrieel ontwerper werd er op een gedachtespoor gezet: wat is de luxe van de toekomst? “Dat is toch eigenlijk tijd en aandacht hebben voor elkaar”, aldus Ralf.

Instagram en Facebook checken
“Zelfs aan tafel bij het kerstdiner merk je dat iedereen af en toe even zijn telefoon erbij pakt om te kijken wat er op Instagram of Facebook gebeurt. De smartphone is de hele tijd aanwezig”, zo vertelt hij. Hij vroeg zich dan ook af: kun je dat niet tegengaan op een vriendelijke manier?

Speciale stof
Ralf bedacht Samen: een tafelkleed waarin aan 4 kanten een apart zakje is gemaakt voor telefoons. Daarin is stof verwerkt die signalen van buiten blokkeert door het Kooi van Faraday-effect. Als je je telefoon hierin steekt, kun je dus niet meer gebeld worden of verbinding maken met je mobiele netwerk.

Prijzig kleedje
Mocht je het kleed wat vinden, moet je helaas nog wel even door sparen. De productieprijs gaat namelijk ‘richting de 500 euro’, aldus Lambie. “Idealiter ga ik met een ondernemer in zee die dit verder met mij wil doorontwikkelen zodat het op grotere schaal kan worden geproduceerd.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bright. Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien