Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

In deze steden vind je de goedkoopste terrassen van Nederland

Met dit mooie weer kijk je iedere dag waarschijnlijk reikhalzend uit naar een verfrissend glas wijn op het terras. Dit kan al snel een duur grapje worden, maar niet in Zwolle en Enschede. Want daar vind je de goedkoopste terrassen van Nederland.

Het is het tweede jaar op rij dat Zwolle verkozen wordt tot dé stad waar je voor een fijne prijs op het terras kunt neerstrijken. In 2018 werd de hoofdstad van Overijssel ook al bekroond met deze titel.

Advertentie

Steekproef terrasjes
Woon je in Zwolle of heb je een dagje naar de stad op de planning staan? Dan hoef je niet te vrezen voor torenhoge prijzen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen nam de proef op de som, en bestelde op verschillende terrassen in Nederland precies hetzelfde: 2 koffie, 2 glaasjes frisdrank, 2 bier en 2 rosé. In Zwolle betaal je hiervoor ‘slechts’ €21,88.

Duurste stad
Uit de steekproef kwamen steden Enschede, Breda en Almere als andere relatief goedkope steden uit de bus. En de duurste stad? Dat is – niet geheel verrassend, wellicht – Amsterdam. Wanneer je dezelfde bestelling plaatst als op het terras in Zwolle, ben je een stuk meer kwijt. Je betaalt voor precies dezelfde 8 drankjes in onze hoofdstad namelijk €27,05.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: NOS. Beeld: ANP

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans-libelle

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Am

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien