Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Iets te veel koffie gedronken? Zó kom je van dat trillerige gevoel af

’t Is weer voorbij, die mooie zomer! En nu gaan we weer hard aan de bak. Daar hoort bij: vroeg opstaan én voor veel mensen: koffie drinken. Maar wat als je iets te veel kopjes achterover slaat en je een trillerig gevoel krijgt?

Dan lees je dit artikel en weet je straks hoe je die bijwerkingen vermindert.

Advertentie

Koffie overload
Hoeveel koffie is te veel koffie? Dat zal voor iedereen verschillen, maar over het algemeen is meer dan 400 milligram cafeïne per dag drinken af te raden, wat neerkomt op zo’n 4 à 5 koppen van het zwarte goud. Maar ook in  voedingsmiddelen kan cafeïne zitten, waardoor je sneller aan je maximum zit. Door een teveel aan cafeïne kun je hyper-alert en angstig worden en trillerig op je benen komen te staan.

Bijwerkingen tegengaan
Voel je dat dit gebeurt? Drink dan zeker genoeg water, want hierdoor wordt de cafeïne makkelijker afgevoerd. Ook bewegen helpt. En omdat cafeïne ervoor zorgt dat het kalium- en magnesiumniveau in je bloed zakt, is voeding rijk aan  kalium of magnesium eten ook zinvol. Een banaan eten of een glas melk drinken kan dus zéker helpen.

Thuis lekkere bakkies zetten? Bestel dan hier een koffiezetapparaat.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: HLN.  Beeld: iStock.

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien