Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Waarom je naar The Addams Family de musical moet gaan

Libelle’s Krista ging naar de première van The Addams Family de musical, zonder ooit de film of serie gezien te hebben. Dít vond ze ervan.

Ken je ze nog? The Addams Family is terug! De griezelige familie komt tot leven in deze komische musical. Onder anderen Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp en Tony Neef zijn onderdeel van deze sterrencast. Ik kreeg er een appje over van een collega. Of ik namens Libelle naar de musical The Addams Family wil in ‘mijn’ stad Rotterdam. Ja! Ik had al jaren geen musical in het theater gezien, maar wel net herontdekt hoe leuk ik het vind om naar musicalfilms te kijken. Eigenlijk sinds ik het fantastische, met Oscars overladen La La Land zag in de bioscoop. Een musical is voor mij het ultieme escapisme. Omdat er andere wetten gelden – ik bedoel: wie barst er in het normale leven ineens uit in gedans en gezang? – kun je je er totáál in verliezen. Ik hou daarvan. Als kind behoorden Grease, The Sound of Music en Annie tot mijn lievelingsfilms. Zou ik nu ook helemaal op kunnen gaan in The Addams Family?

Advertentie

Hilarisch griezelig
Over The Addams Family wist ik nagenoeg niets. Ik heb vroeger niet de serie of later de film gezien. De enige onzalige herinnering die ik aan deze horrorfamilie heb, is dat mijn vader ooit als Uncle Fester – kale kop, wit gelaat, donkere wallen, geen nek – verkleed was tijdens een halloweenfeestje. Doodeng. Maar ik wist dus totaal niet wat ik zou kunnen verwachten, behalve een hilarisch griezelige familievoorstelling, zoals de flyer beloofde. Op zondag toog ik samen met mijn vriend naar de matinee in het Nieuwe Luxor-theater.

Macabere sfeer
Tijdens het eerste kwartier was ik vooral overweldigd door het decor en de kostuums. De makers hebben echt een fantastische macabere sfeer weten neer te zetten met martelwerktuigen en kerkers, met daarin apothekerskasten vol met dubieuze drankjes en puntige hekken. Heel slim gedaan vond ik de rollen van voorvaderen van The Addams Family, een stel zombies uit de pruikentijd in schitterende kostuums die in bijna elke scène als achtergrondkoor en -dansers fungeren. Ook het orkest – ja, alle muziek wordt live gespeeld – had een heel creatieve plek in het decor. Het verhaal is een leuk gegeven. Wednesday, de dochter des huizes, is verliefd geworden op een normale jongen. Met normaal wordt bedoeld: iemand die niet de behoefte voelt om haar broertje te martelen en zelf geschoten hamsters te eten. Dat is een schok voor Morticia en Gomez, de ouders van Wednesday. De doodnormale ouders van Lucas komen op een dag op bezoek in het kasteel en dat wordt natuurlijk een culture clash van jewelste.

Ken je de liedjes niet? Toch gaan
Jammer dat ik de liedjes niet kende, maar we hebben ons tweeënhalf uur lang prima vermaakt (nou ja, íetsje korter had naar mijn smaak wel gemogen). Toch hou ik ervan om tijdens een musical de liedjes mee te kunnen zingen, al is het in m’n hoofd. Maar voor wie dit niet uitmaakt én voor de echte fans van The Addams Family, zou ik zeggen: gaan! Al is het alleen maar om het sfeertje en de humor.

Met Libelle-korting naar The Addams Family
Wil je ook naar deze komische musical? Dat kan! Via de Theaterclub ontvang je tot vijftig procent korting per kaart. Bestel hieronder je kaarten en bekijk zeker ook onze andere theateraanbiedingen.

The Addams Family
The Addams Family
Tot 50% korting
Koop hier je kaarten

Tekst: Krista Izelaar

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief! 

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien