Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

'The passion' keert tóch terug in 2021, maar in een nieuw jasje

Afgelopen zomer maakte de EO bekend dat het na tien mooie edities van The passion genoeg was geweest. Ze wilden ruimte maken voor vernieuwing. Maar nu heeft de omroep laten weten dat het paasspektakel tóch te zien is is volgend jaar bij de KRO-NCRV op NPO1.

Het verhaal komt terug zoals vertrouwd, maar wel in een nieuw jasje, zo laat de omroep weten.

Advertentie

Hoop en inspiratie

“Het is het belangrijkste levensbeschouwelijke tv-programma bij de publieke omroep. Dat moeten we koesteren, dus blijven wij dit als KRO-NCRV brengen”, aldus directievoorzitter KRO-NCRV Peter Kuipers. “De afgelopen editie, die in het teken stond van de onzekerheid in coronatijden, benadrukte dat Nederland behoefte heeft aan verbinding, hoop en inspiratie die dit paasevenement biedt.”

Kuipers liet aan AD weten dat hij de precieze reden niet te weten achter het stoppen van The passion door de EO. “Het heeft ons ook verrast. The passion heeft altijd een grote impact op de Nederlandse samenleving.” Zo vertelt hij over het bestaansrecht van de omroep: “Wij waren te veel een productiehuis. Als je echt vindt dat we het geld waard zijn, moet je meer een maatschappelijke instelling worden die niet alleen programmaatjes levert voor de NPO, maar die de samenleving ook wat teruggeeft.”

Meer diversiteit

Nu komt het paasspektakel toch terug, maar dan met “een scherpere en brutalere identiteit”, aldus Kuipers. Zo zou volgens hem Jezus in theorie ook een vrouw kunnen zijn. “Het verhaal moet een inspiratiebron zijn voor alle 18 miljoen Nederlanders.”

De gaststad voor de elfde editie, in 2021, wordt later bekendgemaakt. Eerdere jaren was de show te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort.

Vorig jaar was het de eer aan Johnny de Mol om ‘The Passion’ the presenteren. Hij heeft het maar druk, zo maakte hij kortgeleden nog het programma Waar is de Mol?. Nu heeft hij het reizen wel even gezien. Hij blijft de komende tijd gewoon in Nederland, en wel om déze reden:

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: ANP, AD. Beeld: The passion

Lees meer

Sylvia Witteman: “Ik moffel de grote glasscherf op de grond snel weg”

Sylvia Witteman | Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), twee zoons (18 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week doet ze een poging om het huis van haar moeder schoon te maken. 

“Goed nieuws!”, zegt mijn moeder in het verpleeghuis. “Ik mag morgen naar huis!” Een week of vier heeft het wel geduurd voordat ze weer een beetje uit de voeten kon met haar nieuwe heup, maar nu is het toch (bijna) zover. “Stofzuigen en dweilen en zo kan ik voorlopig niet”, zegt ze. “Het zal wel een smeerboel zijn thui

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien